Luciano Spalletti johdatti Napolin viime kaudella Serie A:n mestaruuteen.

Kyseessä oli Napolille ensimmäinen Serie A:n mestaruus 33 vuoteen. 

Hetki mestaruuden jälkeen Spalletti kuitenkin erosi päävalmentajan paikalta. Spalletti pettyi Napolin omistajaan Aurelio De Laurentiisiin, joka oli puhunut avoimesti julkisuudessa siitä, miten luotsi aikoisi solmia jatkosopimuksen seuran kanssa.

De Laurentiis palkkasi lopulta Rudi Garcian Napolin uudeksi päävalmentajaksi. Garcia sai potkut marraskuun puolivälissä ennakko-odotuksiin nähden surkean syyskauden seurauksena.

Seurapomo paljasti Corriere dello Sportin haastattelussa, että hänen olisi pitänyt antaa Garcialle potkut jo kesällä. Garcia ilmoitti kesäkuisessa julkistamistilaisuudessaan, ettei seurannut Napolia ollenkaan mestaruuskaudella.

– Minun olisi pitänyt antaa Garcialle potkut heti sen jälkeen, kun esittelin hänet uutena valmentajana. Hän saapui Napoliin ja sanoi, ettei tunne seuraa tai ole koskaan nähnyt ainuttakaan joukkueen ottelua. Minun olisi pitänyt ymmärtää siinä vaiheessa antaa hänelle potkut. Sen sijaan minä vain nauroin hänelle. Garcialle olisi riittänyt se, että hän olisi peluuttanut samanlaista jalkapalloa kuin Spalletti.

Garcia ei ollut Napolin ykkösvaihtoehto. De Laurentiis oli pitkään Luis Enriquen kintereillä. Enrique siirtyi lopulta PSG:n päävalmentajaksi.

– Yritin saada Enriquen Napoliin. Sain hänen lähipiirinsä saapumaan kaupunkiin ja keskustelin hänen kanssaan kolmen päivän ajan. Enrique vaati valtavaa palkkaa. Pääsimme melkein yhteisymmärrykseen, mutta sitten hän kieltäytyi, koska halusi entistä enemmän rahaa.

LUE MYÖS: Napoli-pomo haluaa luoda Italiaan uuden jalkapallosarjan: ”Siitä ei voisi pudota”