Euroopan kärkiseurat julkaisivat Superliiga-projektinsa noin kaksi ja puoli vuotta sitten. 

Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Atlético, Internazionale, AC Milan ja Juventus olivat mukana projektissa. 

Kannattajat asettuivat kuitenkin vahvasti Superliigaa vastaan ja vain kaksi päivää projektin julkaisun jälkeen valtaosa seuroista oli jo ilmoittanut poistuvansa Superliigasta.

Viime viikolla Euroopan unionin tuomioistuin päätti, että UEFA:n ja FIFA:n asettamat säännöt, jotka estävät seuroja osallistumaan Euroopan Superliigaan, ovat laittomia. Superliiga yritti jälleen nousta jaloilleen, mutta eurooppalaisseurat tyrmäsivät idean.

Real Madrid ja Barcelona ovat ainoat projektissa edelleen mukana olevat seurat. Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez ja Barcelona-pomo Joan Laporta kuuluvat Superliigan perustajajäseniin.

Superliiga-projekti kesti lopulta vain muutaman päivän, eikä missään vaiheessa ottanut tuulta alleen, vaikka espanjalaisjätit eivät olekaan suostuneet myöntämään tappiotaan.

Bayern Münchenin seuralegenda Karl-Heinz Rummenigge kertoi La Gazzetta dello Sportin haastattelussa mielipiteensä Superliigasta. Rummeniggen mukaan Superliiga-projekti perustettiin vahingoittamaan Valioliigan asemaa maailman parhaana sarjana.

– Superliiga hävisi tämän taistelun. Heidän on tullut aika myöntää tappionsa. Jalkapallo kuuluu kaikille, eikä ainoastaan rikkaille. Pelasin jalkapalloa ja tiedän, että hävitessä kuuluu myöntää se ja mennä eteenpäin. Olin aluksi huolissani Superliigasta, mutta en enää. Se kupla puhkesi kahdessa päivässä.

– Serie A olisi muuttunut käytännössä Serie B:ksi ja Bundesliigasta olisi tullut kuin alempi sarjataso. Niistä olisi tullut heikkotasoisia kilpailuja. Ja tiedättekö, miksi koko Superliiga perustettiin? Sen tehtävä oli vahingoittaa Valioliigaa, joka tuottaa selvästi eniten rahaa, koska on kaikista paras kilpailu.

– Etenkin espanjalaisseurat halusivat vahingoittaa Valioliigaa ja siksi loivat Superliigan. He halusivat tehdä Superliigasta ainoan merkityksellisen kilpailun. Mitä Superliigasta on edes jäljellä? Siellä on enää kaksi espanjalaisseuraa.