Seinäjoen Jalkapallokerho nostaa skotlantilaisvalmentaja Stevie Grieven edustusjoukkueensa vetovastuuseen.

Grieve, 36, pestattiin Ykkösessä pelanneen SJK Akatemian päävalmentajaksi viime huhtikuussa Brian Pagen jäätyä sairauslomalle.

Akatemia tuli Grieven alaisuudessa Ykkösessä neljänneksi ja taisteli paikasta liigakarsintaan, mutta hävisi Gnistanille 2-4. Tulevalla kaudella Akatemia pelaa uudessa Ykkösliigassa, mutta Grieve siirtyy Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen käskyttäjäksi.

– Stevie suoriutui viime kaudella ilmiömäisesti ja hän on kaikilta osin sopiva palanen strategiaamme ja toimintatapoihimme. Hänen ominta aluettaan on nuorten pelaajien kehittäminen sekä aggressiivinen hyökkäävä jalkapallo. Tätä haluamme myös edustusjoukkueeltamme Veikkausliigassa. Alamme näkemään viitteitä valmentajiemme kehityspolun toimivuudesta ja siitä, miten valmentajat voivat systeemissämme edetä, sanoo Seinäjoen Jalkapallokerhon tekninen johtaja Richie Dorman seuran tiedotteessa.

Grievellä ei tällä hetkellä vielä ole UEFA Pro -lisenssiä, joka vaaditaan UEFA:n alaisen pääsarjajoukkueen vakituiselta päävalmentajalta. SJK auttaa häntä aloittamaan vaadittuun lisenssiin tarvittavan koulutuksen mahdollisimman pian.

– Teemme nyt töitä sen eteen, että täytämme Veikkausliigan lisenssiehdot tavalla, joka mahdollistaa Stevien osaamisen hyödyntämisen edustusjoukkueessamme, kertoo Dorman.

SJK:n valmennusryhmään liittyy joukkueen entinen pelaaja Toni Lehtinen, joka siirtyy tehtävään JJK:n päävalmentajan roolista. Peliuransa jälkeen hän valmensi SJK:ssa monia eri joukkueita ennen siirtymistään Jyväskylään.

Grieven uuden roolin myötä SJK Akatemian vetovastuun ottaa hänen apuvalmentajanaan toiminut Arttu Aromaa, joka on niin ikään SJK:n entinen pelaaja.

SJK ja osa viime kauden taustaryhmien jäsenistä käyvät vielä neuvotteluja jatkoon liittyen. SJK tiedottaa valmennuskokonaisuuden rakentumisesta sekä joukkueiden toiminnasta ja keskinäisestä vuorovaikutuksesta lisää tammikuussa.

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
Stevie Grieve ottaa vastuun edustusjoukkueen valmennuksesta. Toni Lehtinen palaa SJK:n organisaatioon ja Arttu Aromaa johtaa jatkossa Ykkösliigassa pelaavan SJK Akatemian joukkueen valmennusta.

sjk.fi/uutiset/stevie…

#sjkfi #meidänkerho #veikkausliiga #ykkösliiga #seinäjoki

Linkki twiittiin.