Venäjän jalkapalloliitto (RFU) on äänestänyt sitä vastaan, että se luopuisi jäsenyydestään UEFA:n alaisuudessa siirtyäkseen Aasian jalkapalloliiton (AFC) jäseneksi.

RFU haluaa pysyä Euroopassa ja edistää suhteitaan UEFA:n kanssa.

FIFA ja UEFA päättivät helmikuussa 2022, että kaikki Venäjän maajoukkueet ja seurajoukkueet suljettaisiin niiden kilpailuista Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa.

Venäjä harkitsi tämän myötä liittymistä AFC:n jäseneksi, mutta on nyt päättänyt pysyä UEFA:n remmissä.

– Äänestimme yksimielisesti sitä vastaan, koska FIFA:lta ei ole takeita, RFU:n komitean jäsen Mihail Gershkovitš sanoi Reutersin mukaan.

– Olemme päättäneet jatkaa yhteydenpitoa UEFA:n kanssa, varsinkin kun edistystä on tapahtunut. Katsotaan, miten tilanne kehittyy ensi vuonna.

FIFA ja UEFA ovat viime kuukausina osoittaneet merkkejä Venäjän nuorisomaajoukkueisiin kohdistuvien rajoitusten lieventämisestä.

UEFA sanoi syyskuussa, että ”lapsia ei pitäisi rangaista teoista, joista vastuu on yksinomaan aikuisilla”, mutta luopui myöhemmin suunnitelmasta ottaa Venäjän alle 17-vuotiaiden joukkueet takaisin eurooppalaisiin kilpailuihin.

FIFA päätti kuitenkin lokakuussa kumota Venäjän kiellon maajoukkuepeleistä sallimalla maan alle 17-vuotiaiden tyttöjen ja poikien joukkueiden osallistumisen turnauksiin.