HELSINKI. Peter Michael oli yksi VPS:n sensaatiomaisen kauden ankkureita. Nigerialaishyökkääjä takoi kaikki kilpailut mukaan lukien 19 maalia vaasalaisseuran paidassa ja rikkoi Veikkausliigan historian pisimmän maaliputken ohittaen Paulus Roihan vuodesta 2001 asti voimassa olleen ennätyksen.

Michael, 25, palkittiin viime viikon perjantaina Captains Ball -gaalassa Veikkausliigan vuoden parhaana hyökkääjänä. 16 osumaansa sarjapeleissä tehnyt nigerialainen saapui Vaasaan kaudelle 2023 Norjasta vietettyään pohjoisnaapurin eri sarjatasoilla viisi vuotta.

Vaikka sekä Michaelilla että VPS:llä oli hankala alkukausi, sensaatiomainen loppuvuosi päättyi pronssimitaleihin ja eurolopputurnauksen voittoon. Vaasalaisseura oli vielä heinäkuun alkaessa sarjataulukon viimeisenä.

Michael myöntää, että sopeutuminen uuteen joukkueeseen otti aikansa. Pikku hiljaa usko omaan tekemiseen ja joukkueen itseluottamus kasvoivat.

– Minun piti alkuun oppia tuntemaan pelaajat ymmärtääksemme toisiamme. Siitä tuli peli peliltä helpompaa ja saimme vain homman rullaamaan, Michael kommentoi SuomiFutis-sivustolle Captain’s Ballissa.

– Me aloimme sitten uskoa omaan tekemiseemme. Meidän täytyi vain olla armottomampia viimeistelyssä. Jokainen maali toi lisää itseluottamusta.

Michael kokee omakohtaisesti, että muutto Vaasaan ei tuottanut vaikeuksia talvisiirrosta huolimatta. Nigerialainen oli jo ehtinyt tottua kylmään säähän Norjan vuosiensa aikana.

Suomalaisen saunan paahtavat lämpötilat tulivat kuitenkin VPS-tähdelle yllätyksenä.

– Sauna oli paljon kuumempi kuin mihin olin tottunut. Mitä kauemmin olin lämmössä, rupesin kuitenkin pitämään siitä. En pysy yleensä siellä pitkään, Michael kertoi.

Tähtäimessä Euroopan huippu

Michaelilla on vielä vuosi sopimustaan VPS:n kanssa jäljellä. Hyökkääjän suunnitelmissa on pysyä Vaasassa vielä toinen kausi, mutta tulevaisuus voi tuoda muitakin vaihtoehtoja tullessaan.

Tulevat Konferenssiliigan karsinnat ovat merkittävä lisämotiivi Vepsun paidassa.

– Jalkapallossa voi tapahtua mitä tahansa. Suunnitelmissani on kunnioittaa sopimusta ja tehdä kaikki asiat, mitä VPS vaatii.

– Europeleissä pelaaminen tulee olemaan uskomatonta. Me teemme kaikkemme päästäksemme niin pitkälle kuin pystymme.

Michaelin unelmissa kiiluvat kuitenkin Veikkausliigaa suuremmat kentät. Hän jätti talvella 2018 Afrikan taakseen tavoitellakseen haavettaan pelata Euroopan huippusarjoissa.

Matka tätä päämäärää kohti on vielä kesken.

– Unelmani on pelata yhdessä maailman suurimmista sarjoista ja aion tähdätä sitä kohti niin pitkään kuin jalkani kantavat ja kehoni sallii sen. En ole vielä saavuttanut sitä tavoitetta ja matka on kesken, Michael kertoi päämääräisesti.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

LUE MYÖS!