Brasilian jalkapalloliitto (CBF) on antanut kenkää miesten maajoukkueensa väliaikaisvalmentajalle Fernando Dinizille, joka ehtiä toimia tehtävässään vain kuuden ottelun ajan.

ESPN:n mukaan CBF:n puheenjohtaja Ednaldo Rodrigues ilmoitti Dinizille, että hän haluaa ”edistää pysyvän valmentajan valintaprosessia”.

Diniz palkattiin Brasilian väliaikaisvalmentajaksi viime heinäkuussa vuoden sopimuksella. Tuolloin CBF luotti siihen, että se saisi naarattua Carlo Ancelottin Real Madridista maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi. Ancelotti solmi kuitenkin viime viikolla Madridin kanssa kesään 2026 ulottuvan jatkosopimuksen.

Brasilia on ollut vailla vakinaista päävalmentajaa sen jälkeen, kun Tite jätti tehtävän Qatarin MM-kisojen päätyttyä.

Diniz jatkoi väliaikaispestinsä aikana myös Brasilian liigassa pelaavan Fluminensen peräsimessä ja johdatti joukkueensa Copa Libertadoresin mestariksi.

Maajoukkueessa Diniz suoriutui kuitenkin alle odotusten. Hän voitti kuudesta pelistään vain kaksi ja hävisi kolme, mikä jätti Brasilian MM-karsintalohkossaan vasta kuudenneksi.

Etelä-Amerikan karsinnoista etenee kuusi joukkuetta suoraan kisoihin ja seitsemänneksi tullut osallistuu jatkokarsintaan.

Reutersin mukaan São Paulo FC:n Dorival Júnior on ykkösehdokas Brasilian uudeksi päävalmentajaksi.

Linkki twiittiin.