HIFK:n Ykkösliiga-joukkueen taustayhtiö jättää konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen.

Seura kertoo tiedotteessaan, että HIFK Fotboll Ab:n hallitus on todennut yhteisymmärryksessä suurimpien omistajiensa kanssa, ettei yhtiöllä enää ole edellytyksiä jatkaa toimintaansa.

HIFK Fotboll Ab:n nykyinen hallitus aloitti toimintansa toukokuussa 2023. Seuran mukaan hallitus tiedosti heti, ettei yhtiöllä olisi tulorahoituksellaan mahdollisuuksia jatkaa toimintaansa. Sen jälkeen tappiollista liiketoimintaa ”saatiin hidastettua, mutta ei pysäytettyä”.

– Koronapandemia ja muut Suomen yhteiskuntaan viime vuosina vaikuttaneet taloudelliset haasteet olivat HIFK:lle seuran heikon taloudellisen toimintaperustan takia erityisen haastavia.

– Velkoja oli aiemmilta vuosilta kertynyt satojatuhansia euroja. Lisäksi yhtiön toimintaa rasitti Kansainvälisen Jalkapalloliiton Fifan päätös 94 000 dollarin korvaussummasta italialaisvalmentaja Fabrizio Piccaretalle kevään 2022 tapahtumista.

HIFK oli pestaamassa italialaista Piccaretaa päävalmentajakseen keväällä 2022, mutta päätyikin lopulta Mixu Paatelaiseen. Piccareta katsoi seuran rikkoneen lupauksensa ja valitti tapauksesta FIFA:lle, joka ratkaisi kiistan valmentajan hyväksi.

Seura jätti valituksen päätöksestä urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle (CAS), mutta valitus raukesi, koska seuralla ei ollut varaa maksaa CAS:n käsittelymaksuja.

– Yhtiön liiketoimintaa sopeutettiin ja kausi Ykkösessä saatiin vietyä loppuun. Yhtiön toimintaa yritettiin pelastaa osakeannilla, joka käynnistettiin heinäkuussa 2023. Annin tavoitteena ollutta 300 000 euron rahoitusta ei saatu täyteen, vaikka antia jatkettiin aina tammikuulle 2024 saakka.

– HIFK Fotboll Ab:n hallitus neuvotteli viime kesästä lähtien useampien ulkomaisten sijoittajien kanssa. Kiinnostusta seuraa kohtaan oli paljon. Neuvottelut yhden kiinnostuneen tahon kanssa jatkuivat tammikuulle saakka, mutta sopimukseen ei päästy riittävän ajoissa.

– HIFK haki joulukuussa Palloliitolta lisenssiä Ykkösliigaan. Toimintaa olisi jatkettu, jos ulkomaisen sijoittajatahon kanssa oltaisiin päästy sopimukseen määräaikaan mennessä. Konkurssihakemuksen myötä lisenssihakemus vedetään nyt pois.

HIFK Fotboll Ab:n toiminta päättyy, mutta HIFK:n jalkapallotoiminta ei. HIFK:n miesten edustusjoukkue jatkaa pelaamista 2024 HIFK Soccer rf:n alaisuudessa Kolmosessa.

HIFK:n jalkapallon naisten edustusjoukkueen, HIFK:n juniorijalkapallon sekä futsalin toimintaan HIFK Fotboll Ab:n toiminnan päättymisellä ei ole vaikutusta. Toiminta jatkuu niiden osalta normaalisti HIFK Soccer rf:n alla.