Ranskalainen tähtihyökkääjä Karim Benzema on nostanut kunnianloukkaussyytteen maan sisäministeriä vastaan, koska tämä on väittänyt, että hänellä on yhteyksiä Muslimiveljeskuntaan, kertoo BBC.

Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin sanoi viime lokakuussa, että Benzemalla, 36, on yhteys Muslimiveljeskuntaan, jonka jotkin maat ovat luokitelleet terroristijärjestöksi.

Darmanin antoi kommenttinsa sen jälkeen, kun Benzema oli twiitannut tukevansa Gazan kansaa. Sisäministeri huomautti, ettei Benzema ilmaissut samanlaista myötätuntoa Hamasin 7. lokakuuta tappamille 1 300 israelilaiselle uhrille, ja sanoi, että ranskalaishyökkääjä on ”tunnettu yhteyksistään Muslimiveljeskuntaan”.

Benzema sanoo 92-sivuisessa valituksessaan, että hänellä ei ole ”koskaan ollut pienintäkään yhteyttä Muslimiveljeskunta-järjestöön eikä tietojensa mukaan keneenkään, joka väittää olevansa sen jäsen”.

Hänen asianajajansa Hugues Vigier sanoi ranskalaiselle RTL:lle, että Benzema on ”poliittisen hyväksikäytön” uhri, ja syytti sisäministeriä ”eripuran kylvämisestä Ranskaan”. Darmanin ei ole vielä kommentoinut kunnianloukkaustapausta.

Benzema on itse muslimi ja edustaa Al-Ittihadia Saudi-Arabiassa, joka on yksi Muslimiveljeskunnan terroristijärjestöksi luokitelleista maista.

Ranskalaishyökkääjää pidetään yhtenä sukupolvensa parhaimmista hyökkääjistä. Ennen siirtoaan Saudi-Arabiaan Benzema edusti 14 vuotta Real Madridia, jossa hän nousi 354 osumallaan seuran kaikkien aikojen maalipörssissä toiseksi. Ranskan A-maajoukkueessa Benzema pelasi 97 ottelua ja teki 37 maalia. Toissa vuonna hänet palkittiin Ballon d’Orilla, eli maailman parhaan pelaajan palkinnolla.

RMC Sport

@RMCsport
⚖️ Karim Benzema a bien porté plainte contre le ministre de l'Intérieur Gérald Darmanin, qui avait affirmé que le joueur avait des "liens notoires" avec les Frères musulmans
rmcsport.bfmtv.com/football/direc…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!