Eric Dier on siirtymässä Tottenhamista Bayern Müncheniin.

Sky Deutschlandin saamien tietojen mukaan osapuolet ovat päässeet yhteisymmärrykseen siirrosta. Bayern maksaa Dierista Tottenhamille alle viiden miljoonan euron siirtosumman. Dier sen sijaan allekirjoittaa ainakin kesään 2025 ulottuvan sopimuksen uuden seuransa kanssa.

Skyn mukaan Bayernin päävalmentaja Thomas Tuchel on jo keskustellut Dierin kanssa. Tuchel halusi Dierin Bayerniin myös viime kesänä. Tuchel arvostaa Dierin monipuolisuutta, sillä hän voi pelata niin topparina kuin puolustavana keskikenttäpelaajana.

Dier, 29, on jäänyt kuluvalla kaudella käytännössä olemattomalle vastuulle Tottenhamissa. Dier on pelannut Valioliigassa vain 199 minuuttia. Tottenham-luotsi Ange Postecoglou on nimennyt topparin vain kerran avauskokoonpanoonsa Valioliigassa.

Dier on edustanut Tottenhamia vajaan kymmenen vuoden ajan. Tottenham on valmis päästämään pitkäaikaisen pelaajansa pois, sillä hän ei kuulu seuran suunnitelmiin.

Dierin läheisiin ystäviin kuuluva Harry Kane siirtyi viime kesänä niin ikään Tottenhamista Bayerniin. Bayern maksoi huippukautta pelaavasta Kanesta noin sata miljoonaa euroa.