Bayer Leverkusen pelaa historiansa parasta kautta. 

Leverkusen johtaa Bundesliigaa kahden pisteen erolla Bayern Müncheniin. Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen on kerännyt 20 sarjaottelusta 16 voittoa ja komeat 52 pistettä. Joukkue ei ole edelleenkään hävinnyt otteluakaan.

Leverkusen ja Bayern ovat joutuneet tulemaan toimeen loukkaantumisten kanssa kuluvalla kaudella. Bayern-luotsi Thomas Tuchel on valittanut julkisesti loukkaantumistilanteestaan.

Bayernin seuralegenda Lothar Matthäus kummastelee sitä, miksi Bayern keskittyy valittamaan loukkaantumisistaan.

– Bayern valittaa paljon loukkaantumisistaan, mutta kaikilla joukkueilla on loukkaantuneita pelaajia. Leverkusenilta puuttuu tällä hetkellä useita pelaajia. Jotkut ovat Afrikan mestaruusturnauksessa ja muun muassa Victor Boniface ja Exequiel Palacios ovat loukkaantuneita. Leverkusenissa kukaan ei kuitenkaan valita siitä. Vain Bayern valittaa loukkaantumisistaan. Xabi Alonso ei tee niin, Matthäus totesi Skylle.

Matthäus kehuu etenkin sitä, miten ahkerasti Alonso luottaa myös vaihtopelaajiinsa.

– Leverkusenissa valmentaja luottaa myös niihin pelaajiin, jotka eivät ole yleensä avauksessa. Lisäksi Alonso on vaihtanut maalivahtiakin. Alonso luottaa koko joukkueeseen. Siitä tässä on kyse. Bayernissa vaihtopelaajatkin ovat maajoukkuepelaajia. Jos voit ottaa Thomas Müllerin kentälle minuutti ennen täyttä aikaa, kertoo se siitä, miten laadukas joukkue sinulla on.

LUE MYÖS