Xabi Alonson palkkaaminen tänä kesänä on ”luultavasti mahdotonta”, sanoo Bayern Münchenin kunniapuheenjohtaja Uli Hoeness.

Bayer Leverkusenin päävalmentaja Alonso, 42, on ollut Bayernin ykkösehdokas korvaamaan Thomas Tuchelin, joka lähtee seurasta kuluvan kauden jälkeen.

Espanjalainen on yhdistetty vahvasti myös Jürgen Kloppin korvaajaksi Liverpooliin, mutta Hoenessin mukaan Alonso jää todennäköisesti Leverkuseniin, jossa hänen sopimuksensa on voimassa kesään 2026.

Myös englantilaislehdet The Times ja The Telegraph kertoivat torstai-iltana, että Liverpool on kääntämässä katseensa toisten manageriehdokkaiden pariin Alonson näyttäessä jäävän aloilleen.

– Meidän täytyy nähdä, pystymmekö siihen tänä vuonna, Hoeness sanoi BBC:n mukaan.

– Se tulee olemaan vaikeaa, luultavasti mahdotonta.

LUE MYÖS: Leverkusen-tähti kertoi mikä tekee Xabi Alonsosta niin hyvän valmentajan: ”Hän on erityinen”

Vasta toista vuottaan managerina toimiva Alonso on lähellä johdattaa Leverkusenin sen ensimmäiseen Bundesliigan mestaruuteen.

Se on 10 pisteen päässä Bayernista, kun jäljellä on kahdeksan ottelua, eikä se ole hävinnyt tällä kaudella vielä kertaakaan.

Liverpoolin ja Bayernin lisäksi Alonsoa on yhdistetty myös Real Madridiin, joka on vastaavasti hänen pelivuosiensa entinen seura.

– [Alonso] on taipuvaisempi jäämään Bayer Leverkuseniin heidän nykyisen menestyksensä valossa. Hän ei haluaisi jättää joukkuetta taakseen, Hoeness arvioi.

– Sanotaan, että jos hän nauttisi vielä kahden tai kolmen vuoden verran menestystä (Leverkusenin kanssa), olisi hänet luultavasti helpompi tuoda sieltä pois.