Brasilian jalkapalloliitto tuomitsee Dani Alvesin ja Robinhon järkyttävien tekojen jättämän tahran maan jalkapalloon. Molemmat maajoukkueen entiset tähdet on tuomittu tänä vuonna vankeusrangaistuksiin raiskauksesta.

Alves, 40, sai viime kuussa neljän- ja puolen vuoden mittaisen vankeustuomion barcelonalaisessa yökerhossa tapahtuneesta raiskauksesta joulukuussa 2022. Brasilialaisen asianajaja on pyytänyt entisen Barcelona-puolustajan vapauttamista, vedoten hänen kärsineen jo neljäsosan tuomiostaan tutkintavankeudessa.

Alvesin täytyisi vapautuakseen maksaa miljoonan euron takuunsa ja luovutettava samalla sekä Brasilian että Espanjan passinsa viranomaisille. Tämän lisäksi hänen pitäisi esiintyä oikeuden edessä viikoittain.

Robinho, 40, tuomittiin puolestaan yhdeksän vuoden vankeuteen Italiassa Milanossa vuonna 2013 tapahtuneesta joukkoraiskaustapauksesta aiemmin tällä viikolla.

Brasilian jalkapalloliiton puheenjohtaja Ednaldo Rodriguez tuomitsi molempien pelaajien teot.

– Tämä on yksi Brasilian jalkapallon pahimmista luvuista. On häpeällistä, että pelaaja kykenee tällaiseen perversioon uskoen, että hänen urheilusaavutuksensa suojelevat häntä minkäänlaiselta rangaistukselta, Rodrigues tuomitsi lausunnossaan.

– Nämä kaksi tapausta ovat pelaajia, jotka olivat tähtiä Brasilian maajoukkueessa. Tämä ei voi päättyä kahden tekijän tuomioon. On välttämätöntä, että näiden uhrien rohkeus inspiroi lisää naisia olla pysymättä hiljaa ja olemaan kasvoja näille barbarismeille.

Football España

@footballespana_
"It is shameful that a player would feel comfortable committing this kind of perversity, believing that what he achieved through sport will somehow protect him from any punishment."

Ednaldo Rodrigues, President of the Brazilian Football Federation, on Dani Alves.

LUE MYÖS!