Paris Saint-Germainin tähtihyökkääjä Kylian Mbappé sanoo, että hän haluaa edustaa Ranskaa Pariisin olympialaisissa ensi kesänä.

Athleticin sisäpiiritietojen mukaan useat merkittävät hahmot Ranskan jalkapalloilussa ovat yrittäneet houkutella Mbappéa, 25, mukaan olympialaisiin.

Olympialaiset kuitenkin järjestetään FIFA:n virallisten maajoukkuepäivien ulkopuolella, joten seurojen ei ole pakko päästää pelaajiaan kisoihin.

Mbappé on ilmoittanut, että hän jättää PSG:n kuluvan kauden jälkeen ja lehtitietojen mukaan hän on lähellä siirtoa Real Madridiin. Tähtihyökkääjän työnantaja ei välttämättä halua, että Mbappé riskeeraisi loukkaantumista tai rasittaisi itseään olympialaisissa samaan aikaan, kun muu joukkue valmistautuu kauteen.

Ranskan maajoukkuekapteeni haluaisi pelata kotikisoissa, mutta Mbappé sanoi, että päätös ei ole yksin hänestä kiinni.

– Minulla on aina ollut sama tavoite. Olen aina sanonut, että Pariisin kisat ovat erityiset, ja haluaisin olla siellä. Tiedän myös, että se ei riipu minusta.

– Jos en saa pelata, teen niin kuin minulle sanotaan. Päätös on edelleen yhdestä henkilöstä kiinni, eikä hän ole sanonut minulle kyllä tai ei.

Mbappélta kysyttiin, kuka päättää hänen osallistumisestaan olympialaisiin.

– PSG, seura, jonka kanssa minulla on sopimus. Emme ole keskustelleet asiasta, vastasi Mbappé.

Olympialaisissa maat pelaavat alle 23-vuotiailla pelaajilla, mutta jokaisella joukkueella on mahdollisuus valita kolme yli-ikäistä pelaajaa ryhmäänsä.

Ranskan A-maajoukkueessa Mbappé on voittanut kertaalleen maailmanmestaruuden, ja edellisessä MM-finaalissa hän iski hattutempun, kun Les Bleus hävisi Argentiinalle. Mbappé on 46 osumallaan maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilastossa kolmantena.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨🇫🇷 Mbappé: “I always wanted to play at the Olympics and my desire has not changed”.

“If I play the Olympics then it will be a dream, but if I'm not allowed to, then I will do as I'm told. The decision is still up to one person and they haven't told me yes or no”.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!