Flamengon hyökkääjä Gabriel ”Gabigol” Barbosa on saanut kahden vuoden pelikiellon huijausyrityksestä dopingtestin aikana, kertoo AFP.

Barbosan, 27, väitetään olleen yhteistyöhaluton, kun hänelle tehtiin yllätysdopingtesti viime vuonna 8. huhtikuuta Flamengon päämajassa. Rangaistus on määrätty alkamaan takautuvasti tuosta päivästä, mutta pelaaja aikoo vielä valittaa tuomiosta.

Paikallismedian mukaan Barbosa käyttäytyi piittaamattomasti koko dopingtestipäivän ajan.

Flamengon muut pelaajat kävivät testeissä aamupäivällä, mutta Barbosa kieltäytyi olemasta tuolloin paikalla ja saapui testattavaksi vasta tunteja myöhemmin. Väitetysti hyökkääjä hermostui, kun virkailija saattoi hänet vessaan, eikä Barbosa noudattanut näytteenoton protokollaa.

Barbosa sanoi sosiaalisessa mediassa, että hän ei ole ”koskaan yrittänyt huijata missään testissä”.

– Olen varma, että minut todetaan syyttömäksi korkeimmassa oikeudessa, lisäsi hyökkääjä.

Flamengo sanoi lausunnossaan tukevansa pelaajaansa ja auttavansa hänen valituksessaan, ”koska kyseessä ei ollut minkäänlainen petos”.

Brasilian maajoukkueessakin esiintynyt Barbosa on voittanut Flamengon kanssa kahdesti maan liigamestaruuden sekä Copa Libertadoresin ja tehnyt seuralle lähes 150 maalia. Hän tavoitteli Euroopassa läpimurtoa vuosina 2016-2018 Internazionalessa ja Benficassa, mutta jäi kummassakin vähälle vastuulle.

AFP News Agency

@AFP
Flamengo's Brazil forward Gabriel Barbosa, known as Gabigol, has been suspended for two years for attempted fraud during a doping test, a Brazilian sports court said.

u.afp.com/5gRh

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!