Dani Alves vapautettiin viime viikolla vankilasta odottamaan raiskaustuomionsa valituksen käsittelyä, kun hänen miljoonan euron takuusummansa kuitattiin aluksi tuntemattoman henkilön toimesta.

Alvesin avustajaksi spekuloitiin pitkään Brasilian supertähti Neymaria ja hänen isäänsä, joiden on aiemmin kerrottu avittaneen maanmiestään lakiasioiden hoitamisessa.

Nämä väitteet eivät kuitenkaan pitäneet paikkaansa.

Maanantaina sen sijaan selvisi, että takuumaksun takana seisoo Alvesin entinen joukkuetoveri Memphis Depay. Asiasta kertoi ensimmäisenä toimittaja Mabkhout Al Marri, jonka jälkeen asia on tullut julki myös brassilehti Carasin toimesta.

Alves, 40, ja Depay, 30, pelasivat samaan aikaan Barcelonassa ainoastaan kaudella 2021-22. Tällä hetkellä Hollannin maajoukkuehyökkääjä edustaa puolestaan Atlético Madridia.

Alves, joka tuomittiin naisen raiskaamisesta yökerhossa joulukuussa 2022, ehti viettää vankilassa 14 kuukautta saatuaan neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen.

Nyt Alves odottaa tuomiostaan tekemän valituksen tulosta Espanjassa. Hän on luovuttanut Brasilian ja Espanjan passinsa viranomaisille, jotta hän ei pääse karkaamaan muualle. Alvesin on myös ilmoittauduttava viikoittain oikeudessa.

LUE MYÖS: Brasilian jalkapalloliitto tuomitsee Dani Alvesin ja Robinhon hirviöteot – ”On häpeällistä, että pelaaja kykenee tällaiseen”