Monet yllättyivät, kun Eric Dier siirtyi tammikuussa Tottenhamista Bayern Müncheniin.

Dier jäi syyskaudella täysin olemattomalle vastuulle Ange Postecogloun alaisuudessa Tottenhamissa. Dier pelasi syyskaudella alle 200 minuuttia.

Vielä yllättävämpää on ollut se, että Dier nappasi välittömästi avauksen paikan Bayernissa, ja on esiintynyt edukseen Saksassa. Dier on onnistunut syrjäyttämään Matthijs de Ligtin ja Kim Min-jaen kaltaisia tähtipuolustajia.

The Athletic haastatteli englantilaistopparia, joka kertoi vaikeasta syksystään. Dier teki kovasti töitä olemattomasta peliajasta huolimatta.

– Olen hyvin ylpeä siitä, miten kovasti tein töitä koko syksyn. Treenasin tosi kovaa päivästä toiseen ja yritin pysyä mahdollisimman hyvässä kunnossa. Se oli kuin sokeaa uskoa tulevaisuuteen, koska en tiennyt, siirtyisinkö minnekään tammikuussa. En tiennyt, minne siirtyisin jos ylipäätään saisin siirtoa. Et näe valoa tunnelin päässä. Sitten yllättäen siirryin Bayerniin.

– Minulla oli hyvä fiilis saapuessani Saksaan, koska käyttäydyin niin hyvin sen puolivuotisen aikana, kun en pelannut. Olen siitä ylpeä ja samalla se avasi minulle oven Bayern-siirron suhteen. Siksi olin myös heti valmis pelaamaan.

Dier, 30, pelasi vuosien saatossa 365 ottelua Tottenhamissa.

LUE MYÖS