Ilves ja Gnistan iskivät yhteen lauantaina Veikkausliigassa.

Komeasti kautensa aloittanut sarjanousija Gnistan haki vierasvoiton Tammelasta maalein 6-4, ja jatkaa puhtaalla pelillä Veikkausliigassa.

Joakim Latonen nousi Gnistanin suurimmaksi sankariksi. Latonen iski hattutempun Ilveksen verkkoon. Gnistan teki kaikki kuusi maaliaan toisella jaksolla.

Roope Riski puski Ilveksen johtoon 36. minuutilla. Kyseessä oli Riskille ensimmäinen veikkausliigamaali sitten syksyn 2021. Vain hetkeä myöhemmin Oiva Jukkola laukoi komeasti isännät jo kahden maalin etumatkalle.

Jussi Leppälahden Gnistan ei kuitenkaan luovuttanut. Latonen kavensi ottelun tunnin kohdalla. Doni Arifi vei Ilveksen toistamiseen kahden maalin etumatkalle, mutta kahta minuuttia myöhemmin Pauli Katajamäki toi Gnistanin jälleen maalin päähän. Gnistanille vihellettiin rangaistuspotku, kun Momodou Sarr kaatui boksissa. Latonen iski pallon varmasti ohi Ilves-vahti Otso Virtasen. 3-3.

Ilves näytti jo nappaavan voiton, kun Riski vei isännät jälleen johtoon. Gnistan nousi viimeisellä kympillä tasoihin ja ohi. Latonen viimeisteli hattutemppunsa puskettuaan pallon kulmasta maaliin. Vaihdosta kentälle tullut Benjamin Tatar vastasi päivän komeimmasta maalista. Tatar siirsi takavasaralla pallon ohi Virtasen. Se jäi ottelun voittomaaliksi, vaikka Tatar onnistui vielä hetkeä myöhemmin uudelleen maalinteossa.

IF Gnistan

@IFGnistan1924
85' MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU!?!?!? Benjamin Tatar ujuttaa kantapäällä Gnistanin 4-5 johtoon! 🤩🤩

Aivan mieletön peli....

#Gnistan #OgelinOma #Veikkausliiga

LUE MYÖS