Bayer Leverkusen on tuore Bundesliigan mestari. 

Leverkusen varmisti sunnuntaina seurahistoriansa ensimmäisen Saksan mestaruuden. 

Lukas Hradeckyn kipparoima Leverkusen pelaa seurahistoriansa parasta kautta. Bundesliigan mestaruuden lisäksi Leverkusen on edennyt Saksan cupin finaaliin, jossa vastaan asettuu toisella sarjatasolla putoamista vastaan taisteleva Kaiserslautern. Lisäksi Leverkusen voitti Eurooppa-liigan puolivälierien avausosassa West Hamin 2-0.

Xabi Alonson miehistö ei ole edelleenkään hävinnyt otteluakaan tällä kaudella.

AS haastatteli Leverkusenin toimitusjohtajana työskentelevää Fernando Carroa.

Carro otti kantaa Alonson tulevaisuuteen. Luotsi ilmoitti hiljattain jäävänsä ensi kaudeksi Leverkuseniin, vaikka Real Madridin, Bayern Münchenin ja Liverpoolin kaltaiset jättiseurat olivat hänen kintereillään.

– Monet seurat olivat kiinnostuneita Alonsosta. Se ei tarkoita sitä, etteikö hän voisi tulevaisuudessa valmentaa niitä seuroja. Varsinkin seuroja, joissa hän pelasi aikoinaan. Alonso on kuitenkin onnellinen Leverkusenissa, eikä jatkaisi muuten täällä. Olemme ensi kaudellakin yhtä kunnianhimoisia ja pelaamme Mestarien liigassa.

– Tietenkin olemme todella tyytyväisiä Alonsoon. Tämä on loistava tilanne kaikille osapuolille ja mielestäni molemmat voittavat. Niin seura kuin Alonso. Aloitimme tämän projektin Alonson kanssa ja on todella tärkeää, että hän jatkaa täällä. Alonso tietää, millainen seura meillä on ja me tiedämme, millainen valmentaja hän on. Yhdessä työskentely tulevaisuudessakin kehittää kumpaakin osapuolta.

Florian Wirtz on kenties Leverkusenin suurin tähti. Carron mukaan Wirtz jää ensi kaudeksi seuraan.

– Monet seurat ovat kiinnostuneet hänestä. Wirtzin suunnitelma on jatkaa uraansa Leverkusenissa. Jalkapallossa on vaikea suunnitella asioita vuotta pidemmälle, mutta ensi kaudella hän pelaa täällä, Carro vakuutti.

LUE MYÖS