Mestarien liigassa pelattiin keskiviikkoiltana kaksi puolivälieräottelua.

Atlético Madrid isännöi Borussia Dortmundia, jonka amatöörimäiset virheet omassa puolustuspäässä lahjoittivat espanjalaisille 2–1-avausvoiton Wanda Metropolitanolla. Samaan aikaan Barcelona nousi tappioasemasta voittoon, kun se kukisti Paris Saint-Germainin vieraissa 3–2-lukemin.

Ratkaisevat osaottelut pelataan ensi viikon tiistaina 16. huhtikuuta.

Atlético rokotti Dortmundin virheistä

Dortmundin pelinavaus meni heti avausminuuteilla mönkään, kun Ian Maatsen syötti pallon suoraan Rodrigo De Paulille rangaistusalueen reunalla. Korkealta prässännyt argentiinalainen ei loistopaikasta erehtynyt, vaan vei isännät jo neljännellä minuutilla johtoon.

Seuraava maali syntyi jälleen Dortmund-puolustuksen pallonmenetyksestä. Antoine Griezmann sai syötön Álvaro Moratalta ja nosti pelivälineen taitavasti Samuel Dias Linolle rangaistusalueen sisällä. Vapaaksi jäänyt brassilaituri viimeisteli hyvästä paikasta komeasti sisään tuplatakseen raitapaitojen johdon.

Atlético näytti jo marssivan vakuuttavaan kotivoittoon Wandalla, mutta kahdeksan minuuttia ennen päätösvihellystä Dortmund laittoi pelin vielä jännäksi. Sebastien Hallerin taitava kääntölaukaus vaikeasta syötöstä upposi vasempaan alakulmaan pitäen samalla huolta siitä, ettei puolivälierien avauskierroksella nähty yhtäkään nollapeliä.

Julian Brandt puski lisäajalla vielä ylärimaan, mutta 2–1-lopputulos siivitti Atléticon niukasti voittoon.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
Atlético take a slender advantage to Dortmund ❤️🤍

#UCL

PSG:n johto ei pitänyt

Barcelona otti avausjaksolla isännän paikan vierasjoukkueen asemastaan huolimatta, kun se kohtasi PSG:n Pariisissa. Kun ottelua oli takana 37 minuuttia, lähetti historiaa tehnyt Lamine Yamal upean ulkosyrjäkeskityksen boksiin, johon Gianluigi Donnarumma ei heittäytymisestään huolimatta päässyt väliin. Syöttö löysi tiensä Raphinhalle, joka laukoi pelivälineen sisään.

Puoliajan jälkeen kamppailu kääntyi kuitenkin täysin päälaelleen. PSG tasoitti pelin kolme minuuttia jatkumon jälkeen, kun Barcelonan entinen laitahyökkääjä Ousmané Dembélé täräytti voimakkaan laukauksen maalin kattoon.

Kolmea minuuttia myöhemmin Luis Enriquén ryhmä meni jo 2–1-johtoon upean hyökkäysliikkeen päätteeksi. Fabián Ruiz pelasi Vitinhan läpi ovelalla syötöllä rangaistusalueen sisällä, mistä hänen viimeistelynsä toi PSG:lle arvokkaan johto-osuman ja hänelle ensimmäisen maalinsa Mestarien liigassa.

Tunnin kohdalla Xavin pelaajavaihto tepsi kuitenkin saman tien, tuoden Barcelonan mukaan peliin. Kentälle tullut Pedri heitti millintarkan pallon PSG:n puolustuslinjan yli, johon Raphinha juoksi määrätietoisella juoksulla. Brassitaituri ei ylimääräisiä kosketuksia tarvinnut, vaan sivalsi ulkosyrjällään volleyn alakulmaan. 2–2.

Ottelun 77. minuutilla peli kääntyi taas ympäri, kun Barcelona meni 3–2-johtoon. Ilkay Gündoganin kulmapotku tavoitti Andreas Christensenin maalin suulta, mistä tanskalaistoppari puski pallon Donnarumman selän taakse. Enempää maaleja ei Pariisissa nähty, ja Barcelona lähtee ensi viikon toiseen osaotteluun maalin johdossa.