Thomas Tuchel jättää Bayern Münchenin kuluvan kauden jälkeen ja saksalaisseura etsii tälle korvaajaa.

Viime päivinä Bayernin on kerrottu olleen yhteydessä muun muassa Real Madridin entiseen huippuvalmentajaan Zinédine Zidaneen, mitä ennen sen tiedettiin jahtaavan Bayer Leverkusenin mestariluotsi Xabi Alonsoa – tuloksetta.

Nyt saksalaislähteiden tuorein tieto kertoo, että Bayern olisi tuomassa Julian Nagelsmannin takaisin seuran peräsimeen. Sopimusneuvottelut 3-4-vuotisesta diilistä ovat edenneet pitkälle.

– Bayern on tehnyt päätöksensä – seura haluaa Julian Nagelsmannin uudeksi valmentajakseen, kertoo Sky Sportsin toimittaja Florian Plettenberg.

Saksan jalkapalloliitto olisi Skyn mukaan kiinnostunut pidentämään Nagelsmannin nykyistä sopimusta, joka päättyy kesän EM-kisojen jälkeen. Nagelsmann itse olisi kuitenkin kiinnostunut palaamaan Allianz Arenalle, josta hän sai yllättäen potkut reilu vuosi takaperin.

Nagelsmannia pidetään joka tapauksessa nyt todennäköisimpänä seuraajana Tuchelille. Ehdokaslistan kaksi muuta nimeä, Brightonin Roberto De Zerbi ja Aston Villan Unai Emery, ovat jääneet Nagelsmannille jälkeen tämän agentuurin kautta käytyjen sopimusneuvotteluiden kiihdyttyä.

Nagelsmann voitti ensimmäisellä ja ainoalla kokonaisella kaudellaan Bayernin peräsimessä Bundesliigan mestaruuden, mutta sai kenkää maaliskuussa 2023. Sen jälkeen seuran johtoportaassa on kuitenkin tapahtunut isoja muutoksia, minkä vuoksi Nagelsmannin ja Bayernin tiet voivat hyvinkin kohdata uudelleen kesän EM-kisojen jälkeen.

Florian Plettenberg

@Plettigoal
🚨🆕 News #Nagelsmann | His return to FC Bayern is becoming more and more concrete ✔️

➡️ Advanced talks now and plans about a three- or four-year contract

➡️ Nagelsmann can imagine to return to Bayern but has not yet given his final green light. No final agreements yet.…