Julian Nagelsmann allekirjoitti hiljattain kaksivuotisen jatkosopimuksen Saksan jalkapalloliiton kanssa.

Sopimus pitää Nagelsmannin Saksan A-maajoukkueen peräsimessä kesän 2026 MM-lopputurnaukseen saakka. Nagelsmannin edellinen sopimus liiton kanssa olisi päättynyt kesän EM-kisojen jälkeen.

Bayern München halusi palkata Nagelsmannin takaisin päävalmentajakseen. Nagelsmann oli Bayernin ykkösvaihtoehto seurasta poistuvan Thomas Tuchelin korvaajaksi. Nagelsmann päätti kuitenkin ennemmin jatkaa Saksan maajoukkueen peräsimessä.

Saksalaislegenda Lothar Matthäus ymmärtää, miksi Nagelsmann päätyi solmimaan jatkosopimuksen Saksan jalkapalloliiton kanssa.

– Olisin halunnut Nagelsmannin palaavan Bayerniin, mutta ymmärrän hänen päätöksensä. Nagelsmann haluaa kokea EM-kisat euforisen Saksan kanssa. Sen jälkeen hän haluaa kokea MM-kisat. Ymmärrän sen ja mielestäni on fantastista, että hän jatkaa maajoukkueemme peräsimessä, Matthäus totesi Sky Deutschlandille.

Bayern antoi Nagelsmannille potkut maaliskuussa 2023. Päätöstä pidettiin yleisesti hyvin yllättävänä. Matthäusin mielestä Bayern teki virheen.

– Jos olisin ollut Bayernin seurajohdossa, en olisi koskaan antanut Nagelsmannille potkuja. Kaikki eivät tukeneet täysin Nagelsmannia ja hän todennäköisesti tiesi sen, Matthäus viittasi huhuihin Nagelsmannin paluusta Bayerniin.

LUE MYÖS