HELSINKI. Markku Kanerva on kutsunut kolme ensikertalaista mukaan Huuhkajiin. Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja nimesi tiistaina joukkueensa kesäkuun harjoitusmaaotteluihin Portugalin ja Skotlannin vieraana.

Kanerva nosti Pikkuhuuhkajista keskikenttäpelaajan Leo Waltan, 20 ja laiturit Juho Talvitien, 19, ja Casper Terhon, 20, mukaan joukkueeseen. Kolmikosta kenellekään ei ole vielä A-maajoukkuekokemusta.

Walta siirtyi maaliskuussa Tanskasta Nordsjaellandista Ruotsin Allsvenskaniin Siriuksen riveihin. HJK-kasvatti on esiintynyt kymmenessä sarjaottelussa alkukauden aikana.

Talvitie edustaa Belgian kakkostasolla pelaavaa Lommel SK:ta. Ilveksestä ulkomaille vuonna 2019 lähtenyt laituri on tehnyt tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien 35 otteluun neljä maalia ja syöttänyt kolme.

Terho on saanut myös tällä kaudella suurta vastuuta Belgian pääsarjassa Union Saint-Gilloisen riveissä. Maaleja on syntynyt kaikki kilpailut mukaan lukien neljä kappaletta 32 ottelussa.

Kolmikon lisäksi myös viime vuonna Huuhkajissa debytoinut Manchester Cityn laitapuolustaja Tomas Galvez palaa A-maajoukkueeseen.

– Waltaa olen seurannut Siruksessa. Monipuolinen keskikenttäpelaaja, pystyy pelaamaan kutos- ja kasipaikkaa. Erinomainen potkutekniikka ja sitkeä kamppailija, Markku Kanerva kommentoi uusia valintoja Huuhkajien mediatilaisuudessa.

– Talvitie on saanut paljon vastuuta. Hyvä laitapelaaja, vahva 1vs1-tilanteissa.

Liimatan A-maajoukkuekutsu vielä odottaa

Sen sijaan Portugalin pääsarjassa FC Famalicãoa edustavaa huippulupausta Otso Liimattaa, 19, ei valittu ryhmään hyökkäävän keskikenttäpelaajan omasta tahdosta.

– Liimatalla ei ole loukkaantumista. Hän halusi pitää lomaa, päävalmentaja Kanerva perusteli.

Muista merkittävistä poissaolijoista tällä kertaa vahvuudesta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi hyökkääjä Marcus Forss sekä keskikenttäpelaajat Rasmus Schüller ja Kaan Kairinen.

Myös maaliskuussa A-maajoukkuekutsusta kieltäytynyt Robert Taylor ei ole nytkään mukana. Laiturin MLS-seura Inter Miami ei päästänyt häntä liittymään Huuhkajiin. Minnesota Unitedin kaksikko Teemu Pukki ja Robin Lod ovat Kanervan mukaan käytössä maaotteluissa ”tietyillä ehdoilla”.

Muista avainpelaajista Jesse Joronen ja Joel Pohjanpalo ovat sivussa Portugali-pelistä Venezian Italian nousukarsintojen finaalisarjan vuoksi Cremonsea vastaan.

Venezian kaksiosaisesta loppuottelusta jälkimmäinen pelataan toinen päivä kesäkuuta vain kaksi päivää ennen Portugalin kohtaamista.

– Joel Pohjanpalo ja Jesse Joronen. Upea homma ja pääsevät karsimaan noususta Serie A:han. Ovat käytännössä poissa Portugali-ottelusta, mutta vielä neuvotellaan kavereiden kanssa, Kanerva kommentoi luottomiestensä tilannetta.

Suomi kohtaa Lissabonissa Portugalin kesäkuun neljäs päivä. Skotlanti on vuorossa Glasgow’ssa kolme päivää myöhemmin.

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐇𝐔𝐔𝐇𝐊𝐀𝐉𝐀𝐓 kesäkuun A-maaotteluihin! 🦉 | Ajatuksia nimetystä joukkueesta? 🔥🗯️

🗓️ TI 4.6. 21,45 | Portugali–Suomi, José Alvalade, Lissabon
🗓️ PE 7.6. 21.45 | Skotlanti–Suomi, Hampden Park, Glasgow
👶: Leo Walta, Juho Talvitie ja Casper Terho ensimmäistä kertaa mukana!…

Joni Ahokas ja Jaakko Perttilä

Muokattu 28.5.2024 kello 14.11: Kanervan kommentteja lisätty.

LUE MYÖS!