Bayern München on vahvistanut nimittäneensä Vincent Kompanyn uudeksi päävalmentajakseen kolmen vuoden sopimuksella.

Kompany, 38, siirtyy Bayerniin englantilaisesta Burnleystä, jota hän valmensi kaksi vuotta. Debyyttikaudellaan hän nosti joukkueen näyttävästi Valioliigaan, mutta Burnley putosi tällä kaudella heti takaisin.

Belgialaisluotsi korvaa Bayernissa Thomas Tuchelin, joka toimi tehtävässään viime vuoden maaliskuusta lähtien. Münchenin suurseura tiedotti Tuchelin lähdöstä jo muutama kuukausi sitten.

– On suuri kunnia saada työskennellä tämän seuran palveluksessa – FC Bayern on instituutio kansainvälisessä jalkapallossa, kommentoi Kompany.

– Valmentajana on puolustettava sitä, kuka olet ihmisenä: Rakastan pallon pitämistä, luovuutta – ja meidän on myös oltava aggressiivisia kentällä ja rohkeita.

– Odotan nyt innolla kaikkein alkeellisimpia asioita: työskentelyä pelaajien kanssa, joukkueen rakentamista. Kun perusta on kunnossa, menestys seuraa.

Bayern München jäi tällä kaudella poikkeuksellisesti ilman pokaaleja. Sen 11 kauden mestaruusputki Bundesliigassa katkesi, kun Bayer Leverkusen voitti seurahistoriansa ensimmäisen liigamestaruuden.

Lehtitietojen mukaan Bayern maksaa Kompanysta Burnleylle 12 miljoonan euron siirtokorvauksen.

FC Bayern München

@FCBayern
Vertrag bis 2027: Vincent Kompany neuer Trainer des FC Bayern. 🔴⚪

🔗 fcbayern.com/Kompany2027

#MiaSanMia #FCBayern

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!