Belgian päävalmentaja Domenico Tedesco toivoo, että hyökkääjä Romelu Lukaku löytää maalivireensä tänä viikonloppuna.

Lukaku, 31, on Belgian miesten maajoukkueen kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras maalintekijä 85 osumallaan.

Häntä on kuitenkin vuosien ajan seurannut tuhlailevan ja epäonnekkaankin hyökkääjän maine.

Belgia hävisi miesten EM-kisoissa avausottelunsa Slovakialle 0-1, vaikka se rakenteli 15 maalintekoyritystä. Lukaku hukkasi pari potentiaalista tonttia ja myös heilutti verkkoa kahdesti, mutta kumpikin osuma hylättiin videotarkistusten jälkeen.

Lauantaina Belgia hakee avauspisteitään ottelussa hyvävireistä Romaniaa vastaan. Tedesco toivoo, että hänen tähtihyökkääjänsä on hyvässä vedossa.

– Me puhuimme siitä eilen harjoitusten jälkeen, mutta me keskustelemme [Lukakun kanssa] aina, koska hän on yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. On tärkeää tietää, mitä hän ajattelee. Kysyn hänen mielipidettään usein, kommentoi Tedesco perjantaina ESPN:n mukaan.

– Hän tarvitsee vain yhden maalin [päästäkseen vauhtiin]. Itse asiassa hän teki jo kaksi, mutta kummatkin hylättiin. Me kaikki haluamme, että hän tekee kuusi maalia kuudesta maalipaikasta, mutta se ei ole realistista, edes hänen tasollaan.

Maailmanrankingissa Romania on 44 sijaa Belgian takana, mutta Tedescolla ja kumppaneilla ei ole mitään syytä aliarvioida vastustajaansa. Romania seilaa kilpailullisissa peleissä 13 ottelun tappiottomassa putkessa ja voitti avauskoitoksessaan Ukrainan 3-0.

– Olemme katsoneet kahdeksan peliä Romanialta. He todella pystyvät kärsimään yhdessä, pysyttelemään matalalla. He eivät valita, heitä ei kiinnosta [miten he voittavat]. He eivät ota riskejä, vaan pelaavat vain pitkää palloa, sanoi Tedesco.

– He ovat vahvoja kakkospalloissa. Heillä on vahva joukkue, ja tuollaisella pelillä minimoi riskit maalien päästämiselle. He päästivät karsinnoissa vain viisi maalia.

LUE MYÖS