Romanian päävalmentaja Edward Iordănescu ei ollut mielissään väitteistä, joiden mukaan hänen joukkueensa ja Slovakia junailivat itsensä jatkoon miesten EM-kisoissa.

E-lohkon kaikilla joukkueilla oli kahden pelin jälkeen kolme pistettä kasassa, mikä tarkoitti, että Romania ja Slovakia etenisivät kummatkin varmuudella jatkoon, jos ne pelaavat keskenään tasapelin.

Romanian ja Slovakian ottelu päättyi 1-1-lukemiin, joten Romania voitti lohkon ja Slovakia eteni parhaiden lohkokolmosten joukossa pudotuspeleihin. Lohkon toisessa ottelussa Belgia ja Ukraina pelasivat 0-0-tasapelin, mikä johti Ukrainan putoamiseen.

Viimeisen ottelukierroksen alla Romanian entinen maajoukkuepelaaja Dănuț Lupu sanoi olevansa varma, että romanialaiset ja slovakialaiset ”tulevat toimeen” ja pelaavat tasapelin hyödyttääkseen kumpaakin joukkuetta.

Iordănescua vihjailu ei huvittanut.

– Minusta oli selvää, että kummatkin joukkueet antoivat kaikkensa 90 minuutin ajan. Kaikki tekivät parhaansa. On häpeällistä puhua ennen peliä ja heittää lokaa joukkueiden ja pelaajien, työmme ja arvojemme päälle, sanoi Iordănescu ESPN:n mukaan.

– Se oli häpeällistä, se ei ollut mukavaa. Niskaamme heitettiin tällaista roskaa, mutta ei pelkästään meidän niskaamme, vaan myös joukkueen, kannattajien, kaikkien.

– Näytimme, että meillä on luonnetta. Romania taistelee koko ajan asenteella. Jos olisimme hävinneet ja lähteneet kotiin, olisimme lähteneet kotiin arvokkuutemme kanssa.

LUE MYÖS