Saksalainen futislegenda Lothar Matthäus esittää Skysport.de-sivulla epäilyksensä siitä, miksi Julian Nagelsmann jätti luottotoppari Mats Hummelsin rannalle EM-kisajoukkueesta.

Saksalaismedioissa kerrottiin aiemmin Hummelsin riitautuneen sittemmin eronneen Dortmund-valmentaja Edin Terzićin kanssa. Topparin kerrotaan kritisoineen valmentajan puolustavaa pelitapaa rajusti. Hän uhkasi tiettävästi jättää jatkosopimuksen Dortmundin kanssa tekemättä, jos Terzić jatkaisi joukkueen puikoissa.

Tämän seurauksena Terzić erosi valmentajan pestistään, ja seurajohto reagoi ilmoittamalla, ettei tule tarjoamaan Hummelsin jatkosopimusta.

Nyt Matthäus epäileekin, että tämä selkkaus ja erityisesti Hummelsin valmentajaansa kohtaan esittämä kritiikki sai Nagelsmannin tekemään päätöksensä Hummelsin sulkemisesta kisajoukkueen ulkopuolelle.

– Luulen, että se, mitä Hummels sanoi Dortmundin pelityylistä, oli merkki Julian Nagelsmannille, ja maajoukkuevalmentaja teki siksi päätöksen olla ottamatta Hummelsia EM-kisoihin, Matthäus arvelee.

– Hummels on henkilö, joka puhuu asioista, jotka ovat osittain totta, mutta jotka lisäävät samalla paljon vettä myllyyn. Se saattoi olla vahvistus Nagelsmannille. Sen, mitä Hummels teki Dortmundissa, hän olisi voinut tehdä myös maajoukkueessa, Matthäus jatkaa.

Lue myös