Portugalin päävalmentaja Roberto Martínez pyytää, että kannattajat lopettavat kentälle juoksemisen miesten EM-kisoissa.

Viime keskiviikkona viisi katsojaa tunkeutui luvatta kentälle päästäkseen ottamaan yhteiskuvia Portugalin supertähden Cristiano Ronaldon kanssa.

Ensimmäinen kentälle tunkeutuja oli nuori poika, jota Ronaldo, 39, halasi ja otti tämän kanssa hymyssä suin yhteiskuvan. Loppua kohden kaikki pelaavat vaikuttivat kuitenkin varsin kypsiltä koko touhuun.

Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) on kiristänyt tapahtumien jälkeen turvatoimia Saksassa.

Martínez huomautti jo kyseisen pelin jälkeen, että kaikki kentälle tunkeutujat eivät välttämättä ole hyvillä aikein liikkeellä. Tiistain lehdistötilaisuudessaan hän toivoi uudestaan, että kannattajat ymmärtävät pysytellä katsomossa.

– Ronaldo on todella kokenut pelaaja, joka on ollut maajoukkueessa yli 20 vuotta. Hän tietää, millaista tukea kannattajilta saa, ei pelkästään Portugalin faneilta, vaan jalkapallon ystäviltä ylipäätään. Mutta toivon, että kentälle tunkeutumisia ei enää nähdä, kommentoi Martínez ESPN:n mukaan.

– Se on vaarallista, eikä se ole hyväksi jalkapallolle. Se ei ole osa peliä, jonka haluamme nähdä.

Portugali on jo varmistanut paikkansa seuraavalla kierroksella. Viimeisessä lohkopelissään se kohtaa Georgian tänään, keskiviikkona.

LUE MYÖS