Roberto De Zerbi on palaamassa valmentamisen pariin.

Toukokuussa Brightonin jättänyt De Zerbi on päässyt Marseillen kanssa yhteisymmärrykseen sopimuksesta. De Zerbin on määrä allekirjoittaa kolmivuotinen sopimus Ranskan suurseuran kanssa.

De Zerbin Brighton-sopimuksessa on noin kuuden miljoonan euron ulosostopykälä, joka on voimassa elokuulle saakka, vaikka luotsi ei enää työskentele seurassa. RMC:n mukaan Marseillen ja Brightonin väliset neuvottelut korvauksesta ovat edenneet pitkälle.

De Zerbin sopimus Brightonin kanssa olisi jatkunut vielä tulevaisuudessakin, mutta De Zerbi ilmoitti seurajohdolle toukokuussa, ettei ole enää halukas jatkamaan joukkueen peräsimessä.

Italialaisluotsi ehti valmentaa Brightonia vajaan kahden kauden ajan. Ensimmäinen kausi oli suurmenestys. Brighton sijoittui kuudenneksi Valioliigassa ja eteni ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan europeleihin. Brighton eteni Eurooppa-liigassa neljännesvälieriin. Jälkimmäinen kausi oli Valioliigan puolella selvästi haastavampi. Brighton päätyi 11. sijalle Valioliigassa.

Gennaro Gattuso sai potkut Marseillen päävalmentajan paikalta helmikuussa. Jean-Louis Gasset valmensi Marseillea loppukauden.

LUE MYÖS