Albanian hyökkääjä Mirlind Daku on saanut UEFA:lta kahden ottelun pelikiellon käytöksestään Albanian ja Kroatian välisessä EM-kisojen lohkovaiheen ottelussa Hampurissa viime keskiviikkona. Daku huudatti albanialaisyleisöä Pohjois-Makedoniaa ja Serbiaa pilkkaavilla huudoilla 2-2-tasatulokseen päättyneen pelin päätösvihellyksen jälkeen.

Daku sai yleisöltä megafonin, jolla hän haistatteli Serbialle ja Pohjois-Makedonialle. Pelaaja pyysi pian halventavaa käytöstään anteeksi.

Pohjois-Makedonian jalkapalloliitto vaati tapahtuneen jälkeen Dakulta julkista anteeksipyyntöä.

Nahuel Lanzón

@nahuelzn
🇦🇱 La UEFA suspendió por dos partidos al albanés Mirlind Daku por cantar "Que se muer4n los serbios y los macedonios" tras el duelo ante Croacia.

Y eso que no lo dejaron seguir puteando naciones de los balcanes!

LUE MYÖS: Albanian hyökkääjä huusi megafonilla törkeyksiä EM-kisoissa – pyysi nyt anteeksi

UEFA sakotti myös Albanian jalkapalloliittoa 25 000 eurolla provosoivan viestin välittämisestä, joka ei sovellu urheilutapahtumaan. Liitto sai myös 22 000 euron sakot kannattajien kentällejuoksuista ja ilotulitteiden sytyttämisestä.

UEFA mainitsi myös tutkinnassaan kannattajien mahdollisen rasistisen ja syrjivän käytöksen ottelun aikana.

Albania kohtaa huomenna Espanjan B-lohkon päätösottelussaan. Maa on napannut kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta yhden pisteen ja voitto toisi todennäköisesti paikan pudotuspeleissä.

LUE MYÖS!