HJK aloitti eurokarsintaurakkansa tiistaina.

HJK kohtasi Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosassa vieraskentällä liettualaisen Panevėžysin. Ennakolta selvästi HJK:ta heikommaksi joukkueeksi arvioitu Panevėžys voitti tiistaisen ottelun tyylipuhtaasti 3-0 ja otti suuren askeleen kohti jatkopaikkaa.

Panevėžys on parhaillaan Liettuan pääsarjassa toiseksi viimeisellä sijalla, eli karsijan paikalla. 21 sarjaottelusta tuloksena on vain viisi voittoa.

Panevėžys siirtyi johtoon vartin pelin jälkeen. Boksiin juossut Ernestas Veliulis pääsi siirtämään isännät maalin edustalta johtoon. HJK:n topparit jättivät Veliulisin täysin vapaaksi.

HJK pääsi peliin paremmin mukaan avausjakson lopulla, muttei onnistunut luomaan huippupaikkoja. Luke Plangen laukaus viuhui ohi maalin hetki ennen taukoa.

HJK:n peli vaikeutui entisestään 65. minuutilla, kun Georgios Kanellopoulos rikkoi boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Nicolás Gorobsov vei rangaistuspotkulta Panevėžysin kahden maalin etumatkalle. Vain minuuttia myöhemmin luvassa oli todellista shokkihoitoa, kun Panevėžys iski jo illan kolmannen. Noel Mbo iski maalin edustalta pallon ohi Niki Mäenpään.

Hetki Panevėžysin kolmannen maalin jälkeen isännät joutuivat vajaalle, kun Cheikhou Dieng sai toisen keltaisen kortin taklattuaan heti aiemmin vaihdosta kentälle tullutta Kevin Kouassivi-Benissania. HJK pääsi pelaamaan miesylivoimalla lisäaika mukaan luettuna noin 25 minuuttia. HJK pakotti pelin Panevėžysin boksin läheisyyteen, mutta se ei tuottanut tulosta.

HJK:n on kovan paikan edessä ensi viikon tiistaina, kun se isännöi Panevėžysiä otteluparin jälkimmäisessä osassa. Otteluparin voittaja etenee Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle ja häviäjä jatkaa karsintaurakkaansa Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella.

HJK on edellisen kerran pudonnut Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella kesällä 2013 hävittyään virolaiselle Nõmme Kaljulle.

LUE MYÖS