Maalivahtien nollapelit ovat tällä kertaa sarjan pääosassa, kun Suomifutis.com käy Veikkausliigan kauden 2010 kynnyksellä läpi muutamia seurakohtaisia ennätyksiä.

Alla olevaan taulukkoon on listattu tietokannastamme tulevan kauden seurat sekä niitä Veikkausliigassa useimmin nollapeleillään auttaneet maalivahdit. Mukaan on siis laskettu ainoastaan nollapelit pääsarjassa vuodesta 1990 alkaen ja ainoastaan kyseisen seuran paidassa.

//

Veikkausliigassa kaikkien aikojen eniten nollapelejä kerännyt Mikko Kaven on pitänyt maalinsa puhtaana täyden 90-minuuttisen ajan peräti 108 kertaa. Tampere Unitedin hyväksi nollapelejä on kertynyt 95 kappaletta. Loput puhtoiset saavutukset Kaven on suorittanut Kuusysin (9 kertaa) ja HJK:n (4) paidoissa.

Jyrki Rovion nollapelisaldo vuosina 1990-2002 oli yhteensä 87. Näillä lukemalla irtoaa liigahistorian kakkossija. Nykyisen veikkausliigalaisen KuPSin ennätys 23 puhdasta suoritusta on niin ikään miehen hallussa. Loput nollapelit ovat syntyneet edustettaessa FC Interiä (14), Kuusysiä (25 nollapeliä) ja Jazzia (25). Näistä kahden viimeksi mainitun seuran kohdalla Rovio pitää hallussaan Veikkausliigan ennätystä.

Veikkausliigan kaikkien aikojen nollapelitilaston sijalta kuusi löytyvä Jani Viander on majoittanut kahden nykyisen liigaseuran kärkipaikan. AC Oulun viisi täydellistä suoritusta ja Jaron 17 nollapeliä ovat kuitenkin ainoastaan osa veskarin saavutuksista tällä saralla. Yhteensä Vianderilla on kasassa 74 nollapeliä Suomen pääsarjassa.

//

VEIKKAUSLIIGA 1990-2009
Eniten maalivahtien nollapelejä
Seura Maalivahti Nollapelit
AC Oulu Jani Viander 5
FC Inter Magnus Bahne 64
FC Lahti Michal Slawuta 34
Haka Olavi Huttunen 53
HJK Ville Wallen 61
Honka Tuomas Peltonen 16
IFK Mariehamn Antti Kuismala 15
Jaro Jani Viander 17
JJK Mihaly Szerovay 8
KuPS Jyrki Rovio 23
MYPA Janne Korhonen 68
TamU Mikko Kaven 95
TPS Jani Tuomala 30
VPS Henri Sillanpää 48


//