Sami Hyypiä on seurannut aitiopaikalta Bayer Leverkusenin topparina saksalaista jalkapalloilua viime vuoden ajan.

Toppari varoittaa aliarvioimasta arvokisojen kestomenestyjää alkaneessa MM-lopputurnauksessakaan.

Michael Ballack joutui loukkaantumisen takia jäämään sivuun. Onko tämä ratkaiseva isku Saksan menestyshaaveille?

Isku se toki on, mutta en sanoisi että ratkaiseva. Keskikentältä puuttuu nyt kokenut johtaja, mutta ei Saksa siihen sentään mitenkään välttämättä kaadu.

Muuttaako Ballackin poissaolo Saksan peliä?

Ei ainakaan pelisysteemin osalta. Saksa luottaa omaan systeemiinsä, joka jokaisella pelaajalla tulee selkärangasta. Kaikki maajoukkueet pelaavat samalla systeemillä ja yhden tai useammankaan pelaajan poissaolo ei siihen vaikuta.

Kisojen ennakkoon suurimmat tähdet eivät kuitenkaan löydy Saksan joukkueesta.

Totta, mutta ei tämä ole ensimmäinen kerta. Saksa ei yksilöinä ole varmasti – taaskaan – kisojen vahvin maa, mutta joukkueena se saattaa sitä olla. Joukkuepelaaminen nimenomaan on Saksan vahvuus.

Huuhkajat on kohdannut Saksan aika tiuhaan tahtiin 2000-luvulla ja puristanut vastustajan joka kerta ahtaalle. Neljä edellistä kohtaamista on päättynyt tasan. Saksa kuitenkin on kisoissa ja Suomi ei, mistä tämä johtuu?

Ei kisoihin yksittäisillä peleillä mennä kuitenkaan. Noista peleistä kaksi eli kotipelit olisivat olleet voitettavissakin, mutta kertoo varmaan enemmän Saksasta, että väkisin he sen tasapelin molemmista kuitenkin väänsivät. Kyllähän historiakin kertoo, että Saksaa ei ole helppo voittaa. Kenenkään.

Voita Huuhkajat-kirja Antti Niemen omistuskirjoituksella! Lue osallistumisohjeet TÄÄLTÄ.