Useita titteleitä Kiovan Dynamon valmentajana kahminut Yozhef Sabo kritisoi voimakkaasti suomalaisen Roman Eremenkon miljoonasiirtoa Rubin Kazaniin. Sabo epäilee, että raha näytteli ratkaisevaa roolia, kun taas urheilullisessa mielessä Eremenkon siirrossa ei ole mitään järkeä.

– Suoraan sanottuna Romanin lähtö yllätti minut. Jos kyse on Rubinin tarjoamasta rahasta ja palkasta, voi ymmärtää siirron logiikan. Mutta urheilullisessa mielessä pelaajalla on vähän voitettavaa. Rubin, kuten Dynamokin, ei päässyt Mestarien liigaan eikä Venäjän mestaruussarja ole paljon Ukrainan vastaavaa parempi, Sabo täräyttää Sport-Ekspressille.

Eremenkon hintalapuksi on lopulta muotoutunut huikeat 13 miljoonaa euroa. Taloudellisesti siirto on merkittävä myös Eremenkolle itselleen, sillä pelaajan vuosipalkka tulee olemaan jopa 2,5 miljoonaa euroa.

//