HJK kohtaa torstaina FC Schalke 04:n ratkaisevassa Euroopan Liigan karsintaottelussa Gelsenkirchenissä. Pelipaikkana on saksalaisseuran kotipyhättö, olutpanimon mukaan nimetty VELTINS-Arena. Stadion on tuttu usealle HJK:laiselle entuudestaan.

Kun Suomen A-maajoukkue kohtasi vuoden 2002 MM-karsinnoissa Saksan vieraskentällä, pelattiin tuo kamppailu lokakuussa 2001 Gelsenkirchenissä. Nykyisistä klubilaisista täydet minuutit maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa uurastivat kapteeni Jari Litmanen ja Aki Riihilahti. Huuhkajien valmentajana oli nykyinen HJK-luotsi Antti Muurinen.

//

Sadik kahdesti Schalkea vastaan

Edellä mainittujen HJK:laisten lisäksi tositoimissa Gelsenkirchenissä on ollut myös Berat Sadik, joka kaudella 2008-2009 esiintyi Arminia Bielefeldin miehistössä Bundesliigassa. Lokakuussa 2008 bielefeldiläiset hakivat 0-0-tuloksen Schalken vieraana ja Sadik pääsi tutustumaan torstaisen peliareena viheriöön ottelun neljän viimeisen minuutin ajan.

Kaikki neljä nykyistä HJK:laista ovat siis kokeneet Gelsenkirchenissä maalittoman tasapelin, joka varmasti kelpaisi helsinkiläisille myös tämän viikon torstain Euroopan liigan karsintapelissä.

Mainittakoon vielä, että Sadik on kohdannut Schalken myös huhtikuussa 2009 Bielefeldissä. Tuolloin gelsenkircheniläiset olivat 2-0 lukemin parempia. Tällä kertaa Sadikille irtosi mittelön lopussa kymmenen peliminuuttia.

//