HJK:n kakkosvalmentaja Juho Rantala on vastannut FC Schalke 04:n scouttauksesta. Ensimmäisessä osaottelussa Helsingissä Rantalan analyysit menivät nappiin Klubilaisten napatessa sensaatiomaisen 2-0-voiton – tarkkailumatka Saksaan siis kannatti. Vaikka Gelsenkirchenissä tulee vastaan erilainen Schalke, ei Rantala usko kuitenkaan kovin suuriin muutoksiin.

– Schalken peruspelaaminenn ei varmaan muutu. Farfan on hyvä 1 vs 1 tilanteissa ja Raul aiheuttaa ovelalla liikkumisella haasteita toppareille ja keskikentälle. Voisin kuvitella, että keskityksiä tulee entistä enemmän, Rantala ennakoi Huuhkaja-TV:ssä.

– Keskityksiin ollaan varauduttu. Peli on 2-0 meille. Meidän vahvuudet oli täällä (Helsingissä) erittäin tiivis puolustuspeli ja hyökättiin myös aika nopeasti ja terävästi. Tärkeää on pystyä pitämään uhka, että Schalke tietää sen, että meillä on vaaralliset vastahyökkäykset. Itseluottamus on noussut. Me uskotaan, että pystytään pitämään myös palloa ja se on tosi tärkeätä siellä.

//