HJK ei ole jättänyt mitään sattuman varaan, kun se kohtaa Eurooppa liigan karsintamatsissa saksalaisen FC Schalke 04:n. Klubi lähetti kakkosvalmentaja Juho Rantalan tarkkailumatkalle Gelsenkircheniin, mutta visiitti jätti paljon kysymysmerkkejä.

– He tuskin tulevat muuttamaan pelitapaansa Helsingissä. Pari kysymystä on ilmassa, Stuttgartia vastaan he pelasivat kahdella puolustavalla keskikenttäpelaajalla, Kölniä vastaan yhdellä. Toinen kysymys liittyy kärkiosastoon. Raulin poisjäännin myötä jää nähtäväksi tulevatko he otteluun kahdella puhtaalla kärjellä vai yhdellä kärjellä ja yhdellä hyökkäävällä keskikenttäpelaajalla, Rantala miettii seuransa kotisivuilla.

HJK joutuu nyt todelliseen testiin, sillä Schalke on erittäin liikkuva ja aggressiivisesti prässäävä joukkue.

– Tilaa ei tule keskikentällä olemaan samalla tavalla kuin kotimaan otteluissa, Rantala toteaa.

//