Torstai-iltana HJK:n Euroopan liigan karsintaottelussa kohtaavan saksalaisen FC Schalke 04:n ympärillä on kuohunut koko alkukauden ajan. Rauhattomuutta on aiheuttanut eritoten espanjalainen tähtihyökkääjä Raul sekä miehen heikot välit valmentaja Ralf Rangnickin kanssa.

Raul kokee, ettei luotsi arvosta häntä tarpeeksi. Rangnick puolestaan ei peluuttamassaan pelijärjestelmässä näe espanjalaiselle tarpeeksi selkeää roolia, jotta miehen hurja palkka sekä edelleen suuri markkina-arvo olisivat oikeutettuja. Muistaa kannattaa myös, ettei Rangnick tuonut maailmantähteä Gelsenkircheniin, vaan hänen edeltäjänsä Felix Magath.

Raul, joka jo kolmen kuukauden ajan on kieltäytynyt saksalaismedian haastatteluista, on ajautunut Schalken riveissä selkeästi sivuraiteille. Torstaina ilmestynyt Bild-lehti uutisoi Rangnickin hyllyttäneen Raulin, vaikka julkisuuteen hyökkääjän HJK-matsin peruuntumista on perusteltu otteluruuhkalla ja Helsingin keinonurmella.

Keskusteluja jo ennen viikonloppua

Raul on tyytymätön oloonsa Gelsenkirchenissä. Seura puolestaan on valmis luopumaan tähdestään, jotta myyntihinnalla ja palkkakuluissa säästämällä se voi hankkia pari uutta pelaajaa. Vaikka viime päivinä julkisuudessa ollut siirto Blackburniin kariutui, on erittäin todennäköistä, että espanjalaista ei enää siirtoajan umpeuduttua kuun lopussa nähdä enää Schalke-paidassa.

– Keskustelemme Raulin kanssa vielä ennen viikonlopun Mainz-peliä, manageri Horst Heldt paljastaa tuoreessa Kicker-lehdessä.

Saksalaismedia on yhtenevää mieltä siitä, että Raulin Helsingin matkan peruuntuminen johtui tasan tarkkaan siitä, että pelaamalla HJK:ta vastaan espanjalainen olisi ollut edustuskelvoton mahdollisen uuden seuransa syksyn europeleissä.

HJK:n kannalta Raulin puuttumista torstain ottelusta on turha spekuloida. Hyvä mies on sivussa, mutta toisaalta rauhattomuuden aiheuttaja on kaukana Saksassa. Raulin poisjäänti saattaa siis olla jopa Schalken etu.

//