Toukokuussa mittavan peliuransa päättäneen Sami Hyypiän perustama SH4 tukirengas keräsi heti taakseen runsaasti jalkapallon parissa työskenteleviä tahoja. Yksi Suomen arvostetuimmista urheilijoista on nyt tyytyväinen, kun SH4 tukirenkaan toimintaan lähtee nyt mukaan myös 2000-luvun tunnetuin suomalainen kilpamoottoripyöräilijä, Moto2-luokassa ajava Mika Kallio.

– Moottoriurheilusta erityisesti kaksipyöräisten eri lajit ovat aina kiinnostaneet ja olen ollut lukuisia kertoja seuraamassa Kallion Mikan kisoja. On loistavaa, että Mika lähti ajamaan tätä hyvää asiaa ja antamaan esimerkkiä muillekin moottoriurheilualalla toimiville, Hyypiä kommentoi.

– Monilla voi olla sellainen harhakäsitys, että tukirengas auttaa vain futaajia. Todellisuudessa tarkoituksemme on tukea eri lajien nuoria lupauksia aivan laidasta laitaan.

Ensimmäinen apurahapotti 20.000 euroa

SH4 tukirengas jakoi ensimmäiset apurahat kesäkuussa, jolloin yhdistys jakoi yhteensä 20.000 euroa yhdeksälle nuorelle urheilijalahjakkuudelle.

Belgialaisen Marc VDS -tallin Moto2-pyörällä kilpaileva Kallio lähti mielellään tukemaan yhdistyksen toimintaa:

- Suomalaisella moottoriurheilulla on toki vahvat perinteet, mutta tiedän sen omasta kokemuksesta, että täältä pohjolasta on vaikea päästä tekemään uraa kansainvälisille radoille. Uran alussa tarvitaan paljon tukea, koska moottoriurheilussa kulut ovat huomattavasti suuremmat kuin monissa muissa lajeissa.

- Toivon muidenkin vauhtilajien vaikuttajien lähtevän mukaan tukirenkaaseen. Myös nuorten kuljettajalupausten kannattaa laatia yhdistykselle oma tukihakemuksensa, Kallio vihjaa.