Teemu Tainio pelaa tällä hetkellä New York Red Bullsissa Pohjois-Amerikan MLS-liigassa. Red Bullsin kurssi on ollut pahasti laskeva, sillä yhdestätoista viimeisestä sarjamatsista se on voittanut ainoastaan yhden. Joukkueella tekee tiukkaa päästä pudotuspeleihin, jos tahti ei parane.

– Vähän vaikeata on ollut , koska emme ole saaneet tuloksia, joita olemme halunneet. Jokainen peli on ollut saman toistoa, Tainio sanoo Bullsien verkkosivuilla.

– Pelaajat ovat erittän urheilullisia ja mitään et saa ilmaiseksi. Moni joukkue pyrkii pelaamaan jalkapalloa. Peli ei ole ainoastaan pitkää palloa. Stadionit ovat hyviä ja fanit pitävät meteliä.

Tainio on Red Bullsille kaikki kaikessa, sillä hän on päävalmentaja Hans Backen mukaan ainoa pelaaja, joka pystyy pallonhallintaa vaativaan rooliin keskikentän ankkurina.

– Pyrin pitämään palloa ja kun meillä ei ole sitä, yritän riistää sen pois. Meillä on pelaajia, jotka pystyvät pitämään palloa. Nyt meidän täytyy saada pallonhallinnan lisäksi myös maaleja, Tainio selittää rooliaan.

Katso Tainion tuore haastattelu://