Roman Eremenkon ex-seura Kiovan Dynamo hävisi paljon pelillisesti mammuttikaupassa, jossa suomalaispelaaja siirtyi Rubin Kazaniin. On täysin selvää, että Eremenko oli Dynamon runkopelaaja ja siksi valmentaja Juri Semin yritti pitää viimeiseen asti kiinni tähtipelaajastaan. Mutta lopulta raha vei voiton, sillä Dynamo teki miljoonavoitot kohukaupassa.

Ukrainalaisen Sport-Ekspressin mukaan Rubin maksoi Eremenkosta huikeat 13 miljoonaa euroa – ensimmäinen tarjous oli ”ainoastaan” 7 miljoonaa euroa ja tätä summaa venäläisseura ehdotti jo vuosi sitten. Tänä kesänä Rubin nosti rimaa ensin 11 miljoonaan, mutta Dynamon vitkuttelu sai lopulliseksi kauppasummaksi 13 miljoonaa euroa. Kaikki tämä kertoo siitä, että Eremenko todella haluttiin Kazaniin, joka aikoo nousta kolmen vuoden aikana Euroopan huipulle.

//