MYPA:n Veikkausliigakausi on ollut vuoristorataa. Surkea alkukausi on sentään historiaa, mutta keskikastissa pysyminen vaatisi enemmän onnistumisia.

Suomi.Futis.fi-sivusto rupatteli ensimmäistä kautta MYPA:ssa valmentavan Toni Korkeakunnaksen kanssa MYPA:n tilanteesta. ”Toke” kaipaa erityisesti kliinistä viimeistelijää – potentiaalisia kandidaatteja on, mutta todellinen maalinsylkijä on edelleen tilauksessa.

Toke ottaa kantaa myös joukkueensa pelillisiin asioihin ja omaan panokseensa pääkäskyttäjänä.

MYPA:lla on kauden aikana ollut tosiaan pieniä ongelmia maalinteossa. Onko ongelmana tosiaan vain itseluottamus vai näetkö mitään muuta syytä?

No hyökkääjät tavallaan elää niistä onnistumisista, jotka sitten syöttävät itseluottamusta. Meillä on kolmessa viimeisessä pelissä ollut 15 – 19 laukausta, mikä on kuitenkin erittäin hyvin. Siihen maalintekoon tarvitaan päättäväisyyttä ja rentoutta – flowta. Jotkut pelaajat toisaalta sitten vain ovat luonnollisia maalintekijöitä ja emme ehkä ole vielä sellaista aivan löytänyt. Potentiaalia minusta on, esimerkiksi O’Neill, Innanen, Koljonen ja sitten taas vaikkapa Anttilainen tuli hyvin sisään, mutta loukkaantui. Eli potentiaalisia maalintekijöitä on kyllä, mutta me emme ehkä ihan vielä ole löytäneet sitä omaamme samalla tavalla kuin monet muut joukkueet liigassa, joilla saattaa olla useampikin.

MYPA sai vähän huonoja uutisia tässä loppukesästä, kun seura menetti pääsponsorin. Tuleeko tämä vaikuttamaan merkittävästi ensi vuoden joukkueen rakentamiseen?

En osaa, enkä saakaan tätä kommentoida. Kuun lopussa kerrotaan millä mennään, mutta totta kai se jokaisen kohdalla vähän askarruttaa. Mutta koska en itsekään vielä tiedä tarkasti, niin en lähde spekuloimaan tämän enempää.

//
Minkälaisia pelillisiä päämääriä MYPA:lla on loppukaudelle?

No ensinnäkin jätän sen JJK-pelin ihan unholaan, se ei ollut meidän normaalia peliämme. Puolustus on meillä hyvällä mallilla ja nyt tosiaan hyökkäykseen tarvitaan sitä tehokkuutta, rentoutta ja flowta. Erityisesti ihan sinne viimeisiin ratkaiseviin syöttöihin ennen maalipaikkaa tarvitaan varmuutta.

Entäpä ensi kausi? Vuodet mestaruuskauden 2005 jälkeen ovat olleet vähän heikompia, voidaanko MYPA:lta odottaa taas keskikastin tai jopa kärjen vauhtia?

Tänä vuonna olemme jo olleet keskikastissa ja jos onnistutaan pitämään joukkueen runko koossa, niin pyrkimyksenä on olla kuuden, jopa viiden joukossa. Tietysti otetaan steppi kerrallaan. Uskon kuitenkin, että joukkue on sen verran hyvin pysynyt koossa, toisen kauden pelaajia on paljon, että ensi kaudella ollaan varmasti valmiimpia haastamaan liigassa.

Te olette ollut kohta vuoden ajan MYPA:n päävalmentaja. Minkä näkisit tärkeimmäksi panokseksi, minkä olet seuralle antanut?

Mä uskon, että mä olen tuonut rentoutta ilmapiiriin, ihmiset uskaltaa nyt menestyä. Pystytään paremmin pallonhallintaan ja hyökkäykseen on saatu iloa ja rentoutta. Mä uskon, että se on se tärkein panos, minkä mä olen antanut.

//