AC Oulu omaa vielä FC Lahden, PK-35 Vantaan, OPS:n ja FC Viikinkien tavoin saumat nousta Veikkausliigaan ensi kaudeksi.

SuomiFutis.com-sivusto tavoitti AC Oulun päävalmentaja Juha Malisen, joka sai vastata esimerkiksi liiganousua, yleisömääriä, joukkueen rakentamista ja pelaajistoa koskeviin kysymyksiin.

AC Oulu on sarjassa toisena kaksi pistettä FC Lahtea jäljessä ja neljä Ykkösen kärkijoukkuetta on kolmen pisteen sisällä. Millä pelillä Oulu voittaa Ykkösen?

Omalla pelillä. Ei lähdetä mihinkään muiden touhuihin mukaan, vaan sillä pelillä, jota olemme tällä samalla ryhmällä harjoitelleet jo vuosia ja mikä on toiminut hyvin meille.

Joukkueet ovat tässä syksyn mittaan kertoneet jo tärkeäksi asiaksi rakentaa ensi kauden joukkuetta. Minkälaisia muutoksia ja vahvistuksia Oululle tulee?

Liian aikaista lähteä spekuloimaan tässä vaiheessa vielä, kun sarja ei ole ohi, mutta me pyritään pitkäjänteiseen työhön. Siitä lähdetään, että ennen muuta pyritään oululaisia, pohjoissuomalaisia ja kotimaisia pelaajia ajamaan sisään ja nimenomaan tuossa järjestyksessä. Me haluamme tukea omien pelaajiemme kehittymistä.

Keväällä Oululta evättiin liigalisenssi. Tuleeko ensi kauden lisenssin suhteen ongelmaa, mikäli Oulu voittaa Ykkösen?

En halua tuohon juurikaan puuttua, mutta eiköhän se ollut ”once in a lifetime” -juttu. En usko, että mitään ongelmia tulee.

//
Aiemmat Veikkausliigavisiitit ovat jääneet tähän mennessä yhden kauden mittaisiksi. Mikäli pääsarjapaikka aukeaa, miten paikka voidaan vakiinnuttaa?

Jatkamalla samalla urheilullisella linjalla kuin tähänkin mennessä. Me olemme iso asia täällä Oulussa ja yleisömäärät ovat olleet korkeita Ykkösessäkin – kahden ja puolen tuhannen paikkeilla kotiottelua kohden. Päämääränä meillä on olla kuuden parhaan joukossa Veikkausliigassa, joskin se, että milloin se tapahtuu, jää tietysti vielä nähtäväksi. Me teemme pitkäjänteistä työtä.

Edustusjoukkueen yleisömäärät ovat tosiaan olleet erittäin hyviä ja kasvavia. Mikä on AC Oulun salaisuus?

Meidän salaisuus on yhteistyö ja avoimuus. Me teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa ja tyypillisesti se on nimenomaan enemmänkin antamista kuin ottamista. Meillä yhteistyö paikallisten organisaatioiden kanssa todella toimii. Toinen asia on sitten se, että täällä Oulussa alkaa olla jo jalkapalloperheitä, joissa vaari, isä ja poika ovat kaikki pelanneet jalkapalloa. AC Oulu, niin kuin sanoin, on täällä päin todella iso juttu. Pitkäjänteisyys nousee tässäkin esille.

//