Rapid Wienin keskikenttäpelaaja Markus Heikkinen vahvistaa Palloliiton verkkosivuilla lopettavansa maajoukkueuransa. Heikkinen kertoi viikonloppuna päävalmentaja Mixu Paatelaiselle, ettei enää ole maajoukkueen käytössä.

– Keskustelin Mixu Paatelaisen kanssa asioista suoraan ja hyvässä hengessä. Mietin keskustelun jälkeen muutaman päivän asiaa ja päädyin tähän ratkaisuun. Minun ei ole enää tässä vaiheessa uraani, kun olen yli kuusi vuotta ollut avauksessa tai hyvin lähellä avausta, ole kovin helppoa seurata tapahtumia sivusta, Heikkinen kertoo.

Heikkinen, 32, ehti pelata Suomen A-maajoukkueessa 61 kertaa. Maajoukkueessa hän debytoi 2002 ja oli useamman vuoden ajan Suomen maajoukkueen avauskokoonpanon vakiokalustoa.

– Markus Heikkinen on yksi kaikkien aikojen aliarvostetuimmista pelaajista A-maajoukkueessa. Hän on palvellut joukkuetta vuosia mahtavasti, ollut todellinen taistelija ja huippuarvokas joukkuepelaaja. Otsikoihin hän ei ole koskaan himoinnut, joukkueen menestys on aina ollut hänelle tärkeintä, Paatelainen muotoilee.

//