Pekka Sihvola debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2003, jolloin mies haki peliaikaa laihoin tuloksin Pasi Rautiaisen Jokereista.

Seuraava yritys oli FC Honka kaudella 2006, mutta Sihvola ei mahtunut Mika Lehkosuon suunnitelmiin.

Kolmas kerta toden sanoi vasta kaudella 2010, jolloin peliaikaa irtosi 17 liigapelin verran FC Lahdesta, jossa tahtipuikkoa heilutti Ilkka Mäkelä. Ja nyt Sihvola on tehnyt todellisen läpimurron Sami Ristilän valmentamassa Hakassa ollen seuransa paras maalintekijä.

SuomiFutis.com-sivusto jututti Sihvolaa, joka kertoi urastaan, mentoreistaan ja apuvalmentajistaan sekä tulevaisuudestaan.

Kausi on mennyt hyvin ja maaleja on tullut hyvää tahtia. Minkälaisia tavoitteita sulla on tulevaisuudelle? Onko ulkomaat haavena?

No tässä on ollut tietysti ennen muuta tavoitteena vakiinnuttaa liigastatus ja eiköhän tässä ole vielä mahdollisuuksia parantaakin peliä. Se on se ensimmäinen tavoite, mutta miksei tulevaisuuden kannalta ulkomaatkin kiinnosta, tai en ainakaan mitään haaveita rupea poissulkemaan. Olen kuitenkin ollut todella tyytyväinen täällä Hakassa, että ei tässä mitään kiirettä pois ole.

Teit FC Lahden paidassa viime vuonna ensimmäisen liigamaalin. Miltä se tuntui?

No hyvältähän se tuntui. Olisi saanut tulla enemmänkin maaleja silloin. Koko ajan tässä tietysti nälkä kovenee, mitä enemmän niitä tulee. Koko ajan kaipaa enemmän onnistumisia.

Aloitit uran Veikkausliigassa 2003 Jokereissa. Pasi Rautiainen oli tällöin päävalmentajana. Rautiainen on tietysti aikamoinen rääväsuu telkkarissa, mutta minkälainen kaveri Rautiainen on oikeasti valmentajana?

No se oli todella opettavainen kausi. Mulla oli silloin kolmen vuoden sopimus Jokereiden kanssa, mutta joukkue meni sitten konkurssiin. Mutta se mitä se opetti oli, että mitä vaaditaan ammattipelaajalta. Rautiainen on älyttömän omistautunut lajille ja esimerkiksi se erilaisten harjoitteiden repertuaari, mitä Rautiaisella on, niin oli aika huikea ja harjoitukset oli pitkiä.

Rautiainen sai pelaajat todella yrittämään. Itseäni vähän silloin nuorena häiritsi siinä se, että oli vielä lukio kesken ja intti tulossa, mutta paljon se kausi antoi.

//
Vuodet 2004 ja 2005 pidit taukoa liigasta ja palasit 2006 takaisin. Hongassa tuli kuitenkin vain 5 ottelua ja sitten kolme uutta välivuotta. Mikä Hongassa muodostui esteeksi?

Se on pienestä aina kiinni ja oli silloinkin. Mulla oli siinä hyvä talvikausi ja taisin tehdä maaleja enemmän kuin kukaan joukkueessa. Mutta sitten keväällä en ollut avauksessa ja Hermanni Vuorinen oli hyvässä vauhdissa ja teki paljon maaleja, niin ei ollut sitten avauskokoonpanon muutoksiin tarvetta.

Lähdin Hämeenlinnaan hakemaan peliaikaa ja pelit siellä meni hyvin. Kyselin sitten Hongalta, että jäänkö tänne vai haluavatko he minun palaavan ja he sanoivat haluavansa ja lupasivat peliaikaa, mutta jostain syystä sitä ei sitten kuitenkaan tullut, eli en tiedä mikä siinä sitten oli. Mutta monet pienet asiat tuohon vaikuttavat.

Sulla on ollut henkilökohtaisina apureina fysiikkavalmentaja Ari Räsänen ja myös ex-huippupelaaja Tommi Paavola on ollut apuna. Minkälainen vaikutus näillä kahdella on ollut uraasi?

No onhan sillä vaikutusta, erityisesti Räsäsen Arskan kanssa harjoteltiin paljon, oli laajoja testejä ja kyllä siinä aika suurtakin kehitystä tapahtui voimassa ja nopeudessa. Paavola sitten oli enemmän henkisenä mentorina, kun hänellä on kuitenkin kokemusta pelaamisesta Suomessa ja ulkomailla. Hänen kanssaan sitten saattoi jutella kaikenlaisista tärkeistä asioista. Suuri vaikutus heillä on ollut.

Miten koet, olisiko tällaiset henkilökohtaiset mentorit tai apuvalmentajat tarpeellisia laajemminkin jalkapallossa, kun valmentajilla ei välttämättä riitä aikaa jokaiselle?

No ihan varmasti, ei siitä ainakaan haittaa ole. Jokainen kaipaa jutella omista asioistaan ja niin kun sanoit, niin valmentajilla ei ole aina aikaa käydä jokaisen yksittäisen pelaajan kanssa jokaisesta asiasta.

//