Valkeakosken Haka pelaa tänään tärkeän liigaottelun VPS:aa vastaan. Vaasassa miteltävä matsi on siinä mielessä merkittävä, että VPS tappelee vielä sarjapaikastaan eikä Hakankaan ensi sesongin sarjapaikka ole sementoitu.

VPS on sarjassa toiseksi viimeisenä 20 pisteellä, kun taas Haka porskuttaa kahdeksan pistettä vaasalaisten edellä. Hakan pääkäskyttäjä Sami Ristilä sanoo SuomiFutis.com-sivustolle, että edessä on pakkovoitto. Ristilä tietää VPS:n vahvuudet.

– Vepsu on erittäin vahva kotijoukkue ja pelannut hyvin. Monet tasapelit esimerkiksi olisivat voineet kääntyä heidän voitokseen, eli pisteet eivät kerro täysin totuutta. Joukkue on suoraviivainen ja pystyy vaarallisiin hyökkäyksiin.

– Me olemme tietyllä tavalla pakkovoiton edessä ja se saavutetaan tiiviillä joukkuepelillä ja sillä, että käytetään maalipaikat tehokkaasti hyväksi.

//