Veikkausliigan mitalisijoille hamuava Turun Palloseura otti tärkeän pistepotin torstaina, kun joukkue nujersi IFK Mariehamnin 3-0 illan ainoassa ottelussa. TPS:n voiton takuumiehenä hääri Roope Riski, joka viimeisteli vieraiden kaikki maalit Maarianhaminassa. Samalla Riski maalasi TPS-historiaa Veikkausliigassa.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun joku pelaaja saa kontolleen kaksi hattutemppua TPS:n väreissä Veikkausliigassa. Ensimmäisen knallinsa Riski paukutti viime kaudella AC Oulun verkkoon TPS:n rökittäessä oululaiset 5-0.

TPS:n nykypelaajista kertaalleen liigahattutempun on iskenyt ainoastaan Mika Ääritalo. Sen sijaan kolmen maalin miehiä (Riskin ja Ääritalon lisäksi) turkulaisjoukkueen liigahistoria tuntee yhteensä seitsemän – tässä joukossa on muun muassa nykyinen päävalmentaja Marko Rajamäki ja Roopen veli Riku Riski.

//