Roope Riski on ollut tutun tehokas palatessaan Italiasta liiga-TPS:n avuksi – viidessä pelissä Riski on mättänyt jo neljä maalia.

SuomiFutis.com-sivusto tavoitti nuoren maalinsylkijän kysyen tavoitteista, Italian kuvioista ja TPS:n mitalimahdollisuuksista.

Palasit nyt ainakin vähäksi aikaa taas Suomeen. Miltä tuntui pelata Italiassa ja mikä siellä muodostui esteeksi peliajalle?

No en tosiaan pelannut siellä kun sen yhden ottelun – taso on paljon korkeampi kuin Suomessa. Paljon hyviä pelaajia kilpailee paikoista. Tällä hetkellä ei ollut vielä mitään saumaa mahtua joukkueeseen ja se oli ihan selvä juttu siltä osin.

Miltä suomalainen liigajalkapalloilu tuntuu Italian jälkeen?

Olihan se ero suuri, mutta toisaalta taas Veikkausliigan taso sopii erittäin hyvin tällä hetkellä mulle, pelaaminen tuntuu aika samanlaiselta kuin viime kaudellakin.

Uskotko, että Cesenassa on kiinnostusta hankkia sinut takaisin kauden jälkeen vaikka heti tammikuussa?

Ei varmastikaan vielä ainakaan ensi vuodeksi. Niillä on siellä hyvä joukkue koossa varsinkin hyökkäyspään osalta, että varmastikaan mitään muutoksia siltä osin ei ole tulossa sinne.

//
Nyt pelaamissasi viidessä ottelussa on syntynyt neljä maalia eli vauhti on kova. Harmittaako yhtään, että et pelannut vielä ainakin yhtä kokonaista kautta Suomessa?

Olishan se ollut kiva pelata tietysti kokonainen kausi alusta alkaen, mutta nyt vaan painetaan loppuun asti sen verran, kun näitä pelejä on jäljellä.

Oletko asettanut mitään erityisiä tavoitteita itsellesi loppukauden osalta?

Ei mitään erityistä. Sen verran toki, että pitää päästä tässä liikkeelle ja saada taas pelirytmistä kiinni, kun se on vielä vähän hakusessa.

Miten uskot Tepsin pärjäävään? Tässä on nyt neljällä joukkueella mahdollisuudet vielä kakkossijaan. Miten korkealle uskot joukkueen vielä pääsevän?

Mä uskon, että pronssille tullaan tässä vielä nousemaan ja mahdollisesti jopa hopealle.

//