Tampere United hakee ensi kaudeksi paikkaa jalkapallon miesten Ykköseen. Palloliiton liittohallitus päätti elokuussa, ettei Tampere United ry voi hakea paikkaa Veikkausliigaan ensi vuodeksi.

TamU valitti tapauksesta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin, mutta nyt seura on vetänyt valituksensa pois. Seura aikoo rakentaa menestyvän ja noususta taistelevan joukkueen Ykköseen.

TamU aikoo esittää riittävät taloudelliset ja urheilulliset selvitykset Palloliitolle, jotta se pääsee pelaamaan Ykköseen kaudella 2012.

– Ykkösen sarjapaikka on sikälikin perusteltu, että huonoimmillaankin kilpailumenestyksemme tällä pelaamatta jääneellä kaudella olisi vienyt meidät enintään sarjaporrasta alemmas. Saamani runsaan kannustavan palautteen perusteella olen varma siitä, että Tampere Unitedin mestaruudet ja europelit muistetaan, ja meillä on edelleen vankka kannattajajoukko tukenamme, seuran hallituksen puheenjohtaja Jyrki Laiho kertoo.

Tampere United suljettiin keväällä kilpailutoiminnasta, koska se oli ottanut rahaa vedonlyöntiskandaaliin yhdistetyltä singaporelaisyhtiöltä. Tampere United Oy asetettiin konkurssiin kesäkuussa.

//