SuomiFutis.com-sivuston haastattelussa TPS:n valmentaja Marko Rajamäki iloitsee joukkueensa uudesta vahvistuksesta, hyökkääjä Roope Riskistä. Rajamäki näkee Riskillä olevan edessään hienon uran ulkomailla.

Roope Riski oli viime kauden komeetta liigassa, huippulupaava pelaaja ja siirtyi sitten Italiaan. Peliaikaa ei kuitenkaan tullut. Mistä uskot tämän johtuvan?

En tiedä yhtään, en ole vielä ehtinyt jutella asiasta Roopen kanssa, mutta totta kai Serie A:ssa on todella paljon kilpailua. Uskon kuitenkin, että mikäli Roopelle olisi annettu mahdollisuus, niin hän olisi menestynyt siellä. Hänelle ei annettu siellä mahdollisuutta isoon läpilyöntiin.

Miten näet Riskin tulevaisuuden? Roope palasi nyt Suomeen, mutta tullaanko hänet vielä näkemään Euroopan kentillä?

Ehdottomasti, ei kysymystäkään siitä. Roope on hyvä tyyppi ja aivan fantastinen lahjakkuus. Me olemme tietysti iloisia siitä, että Roope pelaa loppukauden Tepsissä, hänen perässäänhän oli myös HJK. Me yritämme tukea Roopea kehittymään ja uskon täysin, että hän tulee menestymään Euroopassa ja maailmalla, vaikka ei vielä tiedetäkään mihin hän lopulta tulee suuntaamaan.

Miten uskot Roopen paluun Tepsiin vaikuttavan joukkueen peliin? Seuraako tästä pelillisiä muutoksia?

Minä olen aina sanonut, että taktiikka riippuu ihan pelistä – siitä ketkä meillä pelaa. Eli ilman muuta Roopen tulo vaikuttaa, mutta se ei ole sinänsä mikään Roope-juttu. Jos meillä pelaa Ääritalo, niin se vaikuttaa, kun meillä pelasi Wusu, niin se vaikutti. Kun Maluka pelaa, niin se vaikuttaa.

Minulla ei koskaan ole ollut mitään tiettyä isoa pelitapaa, mitä me seuraisimme pelistä toiseen. Me pelataan aina kokoonpanon pelaajien vahvuuksilla, mikä näkyi KuPS-pelissäkin.

//

Millä eväin lähdette loppukauteen. Uskotko, että TPS tulee vielä kuromaan kiinni eron JJK:hon?

JJK osti vuoden alussa todella hyvän paketin. Sieltä löytyy kokemusta ja taitoa. Todella hyvä materiaali Suomessa. Tulee todella tiivis mitalikamppailu ja meillähän oli tavoitteena mitalisija. Tällä hetkellä kolmossija tuntuisi mestaruudelta.

Pitäydyn yhä siinä, mitä kauden alussa sanoin, ja koko joukkue on siihen tosi sitoutunut: me haemme mitalisijaa. Me kaikki teemme todella lujasti työtä. Ennen kautta toimitusjohtaja esitti tavoitteeksi mitalisijaa 2012, mutta minä sanoin, että kyllä me haemme sitä jo tänä vuonna.

Inter ja TPS molemmat pelaavat taitavaa peliä ja tulevat Suomen jalkapallomekasta Turusta. Miksi TPS vetää kaksi kertaa enemmän katsojia per kotiottelu?

Meillä on suomen parhaat kannattajat. Meillä on aivan fantastiset kannattajat. Ja toisena syynä on se, että me olemme perinteisesti tehneet pitkäjänteistä juniorityötä. Nuorena Tepsin paitaa kantaneet ihmiset seuraavat meidän otteluita myös vanhempana. Se on se ylimääräinen bonus, joka meillä on ja joka meille on äärettömän arvokasta.

//