MYPAn Sampsa Timoska on yhdistetty viime aikoina niihin pelaajiin, jotka olisivat vaihtamassa maisemaa kauden jälkeen. SuomiFutis.com-sivuston haastattelema kouvolalaisten runkopelaaja tyrmää kuitenkin kaikki suomalaismediassa liikkuvat huhut, joiden mukaan mies olisi matkaamassa TPS:n leiriin.

Suomalaismedia on siirtämässä sinua TPS:ään. Onko huhussa mitään perää?

No ei ole yhtään mitään perää. Mitään neuvotteluita ei ole käyty.

Voidaan varmaankin sanoa, että MYPA:n vahvuus on ollut tällä kaudella puolustuspäässä. Aiheuttaako tämä puolustuspään pelaajille ylimääräisiä paineita?

No ei minusta mitään erityisiä paineita. Meillä on ollut aika vaikea kausi ja helppoja maaleja on päässyt sisään, osittain tietysti loukkaantumisienkin takia. Enemmän kuitenkin sanoisin, että ei kannata puhua puolustuksesta vahvuutena, vaan maalinteosta enemmänkin heikkoutena.

Tällä kaudella olet pelannut keskikentällä puolustuksen sijaan. Mikä roolimuutoksen aiheutti?

No se oli valmentajan ajatus, että puolustuslinjan edessä pelaisin. Olen koko ikäni pelannut puolustuksessa ja nytkin roolini on puolustava, mutta kun pelit ovat alkaneet sujua, niin se on myös antanut minulle tiettyjä vapauksia hyökkäyksen suhteen. Yhä kuitenkin päätehtäväni on toimia puolustuksena tukena.

//
Kautesi on mennyt taas hyvin ja olit elokuun pelaaja liigassa. Kuinka kauan urasi tulee vielä jatkumaan ja mitä sen jälkeen?

No en ole nappuloita laittamassa naulaan. Motivaatiota ja intoa on yhä pelata ja urani varmasti tulee jatkumaan vielä vuosia. Toki vaikka huomenna voi tulla loukkaantuminen, joka lopettaa uran, mutta toivon, että jäljellä on vielä niin kauan, että jatkosta ei voi sanoa mitään.

MYPA on nyt kuudentena liigassa, mutta taistelu keskikastissa on äärimmäisen tasaista. Uskotko MYPA:n pystyvän säilyttämään sijoituksensa?

No kyllä mä itse uskon, että pystytään säilyttämään nykyinen sijoitus. Lauantaina on tietysti erittäin vaikea ottelu Klubia vastaan ja siitä pitää ainakin piste saada.

Kahdessa viimeisessä pelissä sitten haetaan voittoa. Helppoa ei tule olemaan, mutta uskon, että MYPA tulee pitämään kuudennen sijan.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas sai nyt jatkon seurassa. Miten arvioisit pitkän linjan MYPA-pelaajana hänen ensimmäisen kautensa ja minkälaisen panoksen hän on tuonut seuralle?

No Token kanssa juteltiin juuri pitkään ja hän on saanut homman toimimaan nyt. Alkukausi oli tietysti vaikea, mutta nyt on saatu peliin sitä hänen paljon kuuluttamaansa itseluottamusta ja rohkeutta. Mun mielestä Toke on tehnyt todella hyvää työtä seurassa.

//